Şofer român, arestat pentru transport ilegal de imigranţi în camionul frigorific

12 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Şofer român, arestat pentru transport ilegal de imigranţi în camionul frigorific

Un șofer român a fost arestat vineri în Spania pentru transport ilegal de imigranți. Polițiștii spanioli au descoperit opt irakieni, dintre care patru copii, ascunși într-un camion frigorific și l-au arestat pe șoferul român al vehiculului, care se îndrepta spre Marea Britanie.

Migranții nu aveau asupra lor niciun act de identitate, însă autoritățile au declarat că toți aveau naționalitate irakiană, potrivit europe1.fr.

"Șoferul camionului, un cetățean român de 37 de ani, a fost arestat, sub acuzația de trafic de ființe umane", a precizat Garda Civilă.

Camionul plecase din regiunea Murcia, în sudul Spaniei, și se îndrepta spre Marea Britanie. "Nu știm deocamdată cum au ajuns familiile irakiene până în Spania", a spus purtătorul de cuvânt al Gărzii Civile.

La 27 august 2015, descoperirea de către polițiștii austrieci care controlau un camion frigorific abandonat în apropiere de frontiera cu Ungaria a 71 de imigrați morți asfixiați a șocat Europa. Imigranții, care fugiseră de conflictele din Siria, Irak și Afganistan, fuseseră urcați în acel camion de traficanți în Ungaria.

Alte stiri din Externe

Ultima oră