Şoferul polonez al camionului ucigaş de la Berlin a fost împuşcat în cap ÎNAINTEA atentatului (VIDEO)

27 Dec 2016 | scris de Istvan Deak
Şoferul polonez al camionului ucigaş de la Berlin a fost împuşcat în cap ÎNAINTEA atentatului (VIDEO)


Şoferul Lukasz Urban a fost împuşcat cu mai multe ore înaintea comiterii atentatului, a rezultat la autopsie, scrie cotidianul popular Bild.

Lukasz Urban a fost găsit mort pe scaunul din dreapta şoferului, în TIR-ul cu care teroristul tunisian Anis Amri a intrat în mulţimea care se afla la Târgul de Crăciun din capitala germană, ucigând 12 persoane şi rănind alte 48.

Teroristul ar fi sechestrat TIR-ul şi l-ar fi obligat pe polonez să rămână pe locul din dreapta, amenințându-l cu un pistol. Dar în momentul în care atacatorul tunisian a direcționat vehiculul către mulțime, polonezul ar fi încercat să preia controlul camionului și astfel l-a deviat de la traiectoria inițială. În acel moment, teroristul l-a împușcat mortal.

soferul polonez

Informații date publicității de cotidianul Bild conturează însă un alt scenariu. Publicația germană citează raportul făcut de medicii care au realizat autopsia lui Lukasz Urban.

În document se arată că Urban a fost împușcat în cap în data de 19 decembrie, între 16:30 și 17:30, ora Germaniei. Atacul din piața de Crăciun a avut loc în jurul orei locale 20:00.

Legiștii au estimat că "este posibil" ca Urban să mai fi fost, totuși, în viață atunci când tunisianul Anis Amri a intrat cu camionul în mulțimea care venise la târg, scrie Bild.

CITIŢI ŞI:

Un şofer român, abordat de atacatorul de la Berlin. De ce a ratat recompensa

Reamintim că luni, în Germania a fost lansată o petiţie prin care se solicită decorarea postumă a şoferului polonez.

Mii de persoane au semnat pe site-ul Change.org petiția prin care i se cere președintelui Germaniei, Joachim Gauck, să-i acorde cu titlu postum șoferului polonez Lukasz Urban cea mai înaltă distincție civilă a țării, Crucea Federală a Meritului.

Teroristul Anis Amri a reușit să fugă de la locul faptei și a fost ucis trei zile mai târziu de către poliția italiană lângă gara din Milano. Noi elemente ies la iveală în cadrul anchetei, potrivit cărora teroristul ar fi tranzitat Franţa, zăbovind la Lyon.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră