S-a aprobat acordul de liber-schimb UE-Canada. Românii vor putea călători fără vize în Canada

15 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
S-a aprobat acordul de liber-schimb UE-Canada. Românii vor putea călători fără vize în Canada

Parlamentul European a aprobat CETA, acordul de liber-schimb intre Uniunea Europeană și Canada. Documentul ar putea intra în vigoare la 1 martie în timp ce parlamentele statelor europene vor trebui să îl ratifice.

Tratatul vizează eliminarea taxelor vamale. A fost adoptat cu 408 voturi ”pentru”, 254 ”împotrivă” și 33 de abțineri, după șapte de negocieri intense.

În acelați timp, mai mulți opozanți strigau ”Nu CETA” la intrarea în sediul Parlamentului European atenționând asupra riscurilor sociale și de mediu pe care acest acord le-ar putea declanșa în UE, scrie rfi.ro.

Pentru români, aprobarea acordului este o veste bună, căci de el depindea ridicarea vizelor de călătorie pentru români, conform angajamentelor asumate de autoritățile canadiene.

Pentru Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) din Parlamentul European, CETA este cel mai modern și progresist acord de liber schimb și va permite eliminarea a 98% dintre taxele vamale și crearea unor oportunități economice și investiționale extraordinare pentru statele membre UE.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră