Rusia, bună de plată la CEDO pentru patru școli cu predare în română din Transnistria

18 Sep 2019 | scris de A.V.
Rusia, bună de plată la CEDO pentru patru școli cu predare în română din Transnistria

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că Rusia trebuie să plătească 126.000 de euro ca prejudicii morale şi 5.000 de euro cheltuieli de reprezentare către profesorii, elevii şi părinţii a patru şcoli cu predare în limba română din Transnistria, transmite IPN, citat de Radio Chişinău.

Hotărârea CEDO a fost făcută publică pe 17 septembrie,informează un comunicat al Asociaţiei Promo-LEX, potrivit IPN.

„Curtea Europeană a Drepturilor Omului a făcut publice 8 hotărâri ce includ 17 cauze privind încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană”, se arată în comunicat.

Potrivit Asociaţiei Promo-LEX, „Reclamanţii sunt profesori, angajaţi, elevi şi părinţi din patru şcoli cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană: Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari, Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Grigoriopol şi Gimnaziul din satul Corjova, raionul Dubăsari".

În februarie 2014, Ion Iovcev, directorul Licerului Teoretic "Lucian Blaga", a fost oprit de către autorităţile transnistriene, împreună cu şoferul şi contabila instituţiei de învăţământ, fiind acuzaţi de contrabandă cu mijloace băneşti, având la ei salariile profesorilor.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră