România, localitatea-fantomă care bântuie America (VIDEO)

08 Mai 2017
România, localitatea-fantomă care bântuie America (VIDEO)

De aproape 140, în nord-estul Statelor Unite, printre dealurile din Pennsylvania, comitatul Meyersdale, puțin mai la stânga pe hartă de New-York,există un sat-fantomă care poatră numele de România. Precizare sat-fantomă, statul-fantomă e încă în sud-estul Europei, cel în care ne trăim viețile de zi cu zi!

Vechi de aproape 140 de ani, România nord-americană este în prezent o relicvă prinsă în mașina timpului, produs al unei profunde crize demografice.

Peisajul rural e compus din case abandonate, înăuntrul cărora obiectele au rămas neclintite, exact ca în ziua în care locuințele au fost părăsite, încremenite într-un „muzeu viu” al prafului, singurătății și ferestrelor sparte. Perfect normal, având în vedere că acolo mai locuiesc doar 20 de persoane.

Așezarea s-a înfăptuit ca rezultat al unui proiect de exploatare minieră, în secolul al XIX-lea, demarat de către un tip putred de bogat pe nume Philip Roman, potrivit AT1 România.

În mitologia colectivă, în România din America nu puteau lipsi poveștile despre sinucideri, incendii misterioase și ritualuri vrăjitorești transformând locul într-unul crepuscular. 

După toate astea parca-ți vine să te întrebi dacă nu cumva poveștile din "Pruncul, petrolul și ardelenii" nu s-au petrecut cu adevărat...

Un sat din Pennsylvania care se numește și seamănă cu România noastra

Alte stiri din Externe

Ultima oră