Presă: Guvernul Johnson va pune capăt libertăţii de circulaţie din prima zi de Brexit

19 Aug 2019 | scris de Bianca Maria Drug
Presă: Guvernul Johnson va pune capăt libertăţii de circulaţie din prima zi de Brexit

Guvernul Marii Britanii a abrogat Actul privind aderarea la Uniunea Europeană.  Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de premierul Boris Johnson. El a atașat și o fotografie cu ministrul pentru Brexit, Steve Barclay, semnând ordinul de abrogare a Actului din 1972.

"Vom părăsi Uniunea Europeană la 31 octombrie. Semnarea acestui document înseamnă că vom recăpăta controlul asupra legilor noastre în ziua Brexit", a afirmat premierul britanic.

Guvernul de la Londra s-a referit la "un pas istoric" în comunicatul postat pe site-ul oficial.

UPDATE

The Independent scrie că Guvernul de la Londra vrea să pună capăt libertăţii de circulaţie din prima zi de Brexit, fapt ce ar putea afecta peste 400.000 de români.

În acest context, The Independent scrie că Guvernul Johnson vrea să pună capăt libertăţii de circulaţie din prima zi de Brexit, ministrul de Interne Priti Patel făcând presiuni în acest sens. P

otrivit The Independent, Boris Johnson şi miniştrii săi nu a pregătit nimic care să înlocuiască sistemul din prezent, iar, în aceste condiţii, situaţia legală a celor trei milioane de cetăţeni europeni aflaţi în Marea Britanie, printre care şi peste 400.000 de români, devine incertă. A

FP scrie că Boris Johnson încearcă astfel să facă presiuni pentru redeschiderea negocierilor asupra acordului de ieşire din UE.

UE i-a transmis clar că nu va renegocia acordul convenit deja cu fostul premier Theresa May. Boris Johnson urmează să se întâlnească miercuri cu cancelarul german Angela Merkel şi joi cu preşedintele francez Emmanuel Macron, după care va participa în weekend la summitul G7 de la Biarritz, Franţa.

Abrogarea Actului din 1972 intră în vigoare pe 31 octombrie, noua dată prevăzută pentru Brexit.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră