Avem politică externă! Iohanniși, pantofii roz și zâmbete

26 Mar 2016 | scris de Cristi Severin
Avem politică externă! Iohanniși, pantofii roz și zâmbete

 

Iohannis Turcia

Rătăciți prin bagajele cărate cu ocazia ultimului concediu all-inclusiv al familiei încă ne-prezidențiale prin Turcia, pantofii roz ai doamnei Iohannis s-au hotărât să-și apariția, și nu oricum, ci chiar pe prima scenă a politicii europene, dacă nu mondiale.

După o mare perioadă de promisiuni, amăgiri și eșecuri, timp în care s-au pregătit intens, au strâns din dinți și au răbdat, pantofii roz ai doamnei Iohannis și-au făcut brusc apariția în cadrul vizitei oficiale efectuate, cu soțu', în Turcia. Și, pentru ca evenimentul să nu treacă neobservat, au făcut ce-au făcut și și-au acordat cu de la sine putere statutul de pată de culoare într-o ambianță altfel placidă și rece.

Privind ceea ce putea fi o clasică și terna poză oficială, cea care a confirmat întâlnirea la cel mai înalt nivel dintre România și Turcia, nu poți să-i eviți, să zici că nu-s acolo. Îi vezi, chiar și cu discromatopsie, contrastând inevitabil cu albastrul rochiei, cu negrul sacoului și cravatei soțului, cu ținuta cuplului prezidențial turc.

Și dacă mai erau unii care aveau vreo bănuială asupra faptului că al nostru cuplu prezidențial ar fi unul posomorât, zâmbetele largi ale celor doi, extrem de potrivite pentru un selfie-urile luate în vreun concediu exotic, le-au spulberat-o fără cale de întoarcere. 

Pe bune, chiar,  suntem cârcotași, prea ne legăm de toate, oamenii ăștia chiar nu mai pot să respire fără să le dăm noi voie? Acum, dacă fusta are lungimea potrivită, ei, da, culoarea nu, ne luăm de pantofi?  

Noi ce-am fi făcut în locul lor? Nu al pantofilor! Chiar am fi adoptat o ținută care să fie mai potrivită evenimentului? Am fi ținut, așa cum ar fi trebuit, cont de tradițiile și de starea de spirit a gazdelor, de contextul în care se petrecea vizita, cu o Europă răvășită de un val de atentate teroriste împotriva cărora încearcă să găsească o soluție pentru a le stopa? 

Cu o intensă activitate internațională, probabil, că tot sâcâindu-i cu micile, dar extrem de importantele lucruri de care se ține cont în diplomație și nu numai, vom avea la final de mandat un Președinte și o Primă Doamnă cu un nivel de reprezentativitate al tuturor românilor, chiar și al celor care acum se rușinează cu ei.

Suntem superficiali, asta e, dar dacă trecem să analizăm rezultatele concrete ale acestei vizite prezidențiale în Turcia, ar fi mult mai rău...

Citește și:

ATENTATE BRUXELLES. Teroristul care a reuşit să fugă de pe aeroport este jurnalist independent!

Un căpitan de aeronavă ŞOCHEAZĂ: "Eu şi copilotul am ADORMIT la manşă. Avionul a zburat în DERIVĂ 8 minute!"

Paznicul unei centrale nucleare din Belgia, UCIS la Charleroi! Legitimația sa de acces a dispărut

Salah Abdeslam a dezvăluit cine a fost creierul atentatelor din Paris: "N-am vrut să mă arunc în aer!" (VIDEO)

Singurele supraviețuitoare din vagonul în care a explodat bomba: o româncă și fiica ei de doi ani

Europol AVERTIZEAZĂ despre o nouă strategie a ISIS: "Este o amenințare fără precedent!"

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră