Papa Francisc: A bătut la ușa unei simple femei care i-a pansat rana de la sprânceană și a pledat pentru pace în locul culturii morții

11 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Papa Francisc: A bătut la ușa unei simple femei care i-a pansat rana de la sprânceană și a pledat pentru pace în locul culturii morții

În timpul ultimei etape a vizitei în Columbia, într-un cartier mărginaș din localitatea  Cartagena, Papa Francisc s-a lovit la arcadă de parbrizul papamobilului, care a frânat brusc, când s-a aplecat pentru a binecuvânta un copil. 

Papa Francisc a declarat postului Caracol Radio că: M-am lovit puțin, sunt bine. Chiar și așa, Papa Francisc a bătut la ușa unei femei, Lorenza, din cartierul marginaș. Mare i-a fost mirarea Lorenzei când a deschis ușa Papei și a observat că acesta avea o rana la sprânceană, cu o vânătaie pe pomete. Lorenza, extrem de emoționată de vizita Suveranului în modestul ei apartament, a făcut exact ce se cuvine în asemenea situații: i-a pus gheață și un leucoplast, potrivit unor surse ale Vaticanului. 

Cartagena este o localitate care se confruntă cu nivelul cel mai sever de sărăcie din Columbia. Avem speranțe în vizita Papei Francisc în acest cartier al abandonaților (...) Cea mai gravă aici este corupția, mărturisea pentru AFP Willy Martinez, un muncitor în vârstă de 43 de ani, îmbrăcat în alb și cu un coif cu efigia papei, transmite AFP. 

Papa săracilor

Papa Francisc, papa săracilor, a adunat în jurul său peste patru milioane de credicioși în timpul acestei vizite.   

Suveranul Pontif și-a încheiat dumincă a șasea vizită apostolică în America Latină. În Columbia, a vizitat orașele Bogota, Villavicencio, Medellin și Cartagena de Indias, unde a oficiat slujbe, insistând pe necesitatea de a abadona cultura morții în favoarea promovării și consolidării păcii și solidarității.  

Seria uraganelor distructive care afectează activitatea și viața oamenilor ar trebui să ne determine să înțelegem că omenirea va avea de suferit dacă nu va lupta contra modificărilor climatice și că istoria îi va judeca pe cei care contestă cauzele acestui fenomen a declarat Papa Francisc. Dacă nu vom face față (nr modificărilor climatice), vom avea de suferit spunea Suveranul Pontif jurnaliștilor, la bordul avionului cu care se întorcea din vizita în Columbia, transmite Reuters. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră