ONU condamnă decizia lui Trump de a tăia fondurile destinate OMS

15 Apr 2020 | scris de A.A.
ONU condamnă decizia lui Trump de a tăia fondurile destinate OMS

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a lansat critici aspre la adresa președintelui amercian, Donald Trump în urma ultimelor declarații prin care acesta anunța reducerea fondurilor alocate Organizației Mondiale a Sănătății.

Acesta a condamnat acțiunile lui Trump explicând că nu este momentul pentru această tăiere de fonduri, toate statele trebuie să rămână unite în lupta împotriva coronavirusului, iar comunitatea internațională trebuie să dea dovadă de solidaritate pentru a învinge pandemia și prentru a putea astfel limita efectele devastatoare resimțite de fiecare țară în parte.

Trump a acuzat OMS în nenumărate rânduri de o proastă gestionare a acestei pandemii, de amânare a transmiterii cifrelor exacte și de faptul că nu a obținut informații concrete din China, acolo unde a izbucnit acest virus. Finanțarea a fost suspendată până la momentul în care se va face un audit asupra situației actuale, o analiză exactă a veridicității informațiilor transmise de la declanșarea pandemiei.

Guterres a subliniat faptul că OMS se află în prima linie a acestei bătălii și asigură suportul atât de necesar în această perioadă reprezentanților guvernelor, societății medicale mai ales în țările cele mai afectate, cele mai vulnerabile, oferind metodologii clare de prevenție și tratament, instructajul cadrelor medicale, pune la dispoziție echipamente de protecție și pune în aplicare multe alte acțiuni care se dovedesc a salva nenumărate vieți.

”Sunt ferm convins că doar sprijinind în continuare Organizația Mondială a Sănătății vom putea depăși acest moment critic din viețile noastre și vom putea ieși învingători din lupta împotriva coronavirusului”, a mai declarat secretarul general, relatează BBC News.

În urma anunțului lui Trump, mai multe personalități au ieșit să-și arate sprijinul față de OMS, printre aceștia numărându-se și Bill Gates care și-a manifestat încrederea deplină în corectitudinea informațiilor transmise de organizație și în acțiunile pe care aceasta le intreprinde în această perioadă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră