O jurnalistă dispărută a fost găsită decapitată

23 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O jurnalistă dispărută a fost găsită decapitată

Corpul decapitat găsit în apele daneze aparţine jurnalistei suedeze Kim Wall, în vârstă de 30 de ani. Poliția a confirmat că s-au găsit urme de sânge ale acesteia pe submarinul privat construit de inventatorul danez Peter Madsen şi pe care se îmbarcase la 10 august pentru realizarea unui reportaj, relatează itv.com.

Peter Madsen a fost arestat și a apărut în instanță în legătură cu dispariția jurnalistei. Conform anchetatorilor, o bucată de metal a fost atașată la corpul decapitat, găsit plutind în apă de un ciclist, luni, la Copenhaga.

Poliția din Copenhaga a confirmat că trupul aparţine jurnalistei, pe baza testelor ADN. Anchetatorul Jens Moeller Jensen a spus că trupul găsit era şi fără mâini și picioare, "tăiate în mod deliberat".

Kim Wall a plecat să-l intervieveze pe Madsen, pentru un reportaj personalizat, la 10 august și a fost dată dispărută, o zi mai târziu de prietenul ei.

Submarinul s-a scufundat, iar Madsen a fost salvat de marina daneză și ulterior arestat, dar nimeni nu a fost găsit la bordul submarinului.

Poliția a periat Coasta Baltică în căutarea lui Kim Wall. Madsen a spus inițial că a lăsat-o pe o insulă din Copenhaga , apoi şi-a schimbat declaraţia.

El a spus autorităților că "a avut loc un accident la bord care a condus la moartea sa" și că "a aruncat-o" în mare. Madsen, acuzat de omor, a construit un submarin de 40 de tone, UC3 Nautilus, în 2008, după o campanie de strângere de fonduri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră