Ministrul german al Muncii și-a amânat vizita în România, pe fondul pandemiei

13 Aug 2020
Ministrul german al Muncii și-a amânat vizita în România, pe fondul pandemiei

Autoritățile germane au actualizat miercuri seară evaluarea regiunilor din România considerate drept „zone de risc” și au adăugat Bucureștiul pe o listă pe care mai figurează 17 județe. 

O primă urmare a acestei plasări a Bucureștiului pe lista zonelor de risc este că vizita ministrului german al muncii în România, care includea și o întrevedere cu premierul Ludovic Orban și în timpul căreia trebuiau discutate condițiile de muncă pentru muncitorii români în Germania, s-a amânat.

Ministrul trebuia să ajungă miercuri seara la București, răspunzând vizitei pe care a făcut-o în luna mai Violeta Alexandru în Germania, dar a telefonat și și-a cerut scuze, promițând că va veni în următoarele două săptămâni.

„Vizita de lucru în România a Ministrului Federal al Muncii și Problemelor Sociale din Germania, domnul Hubertus Heil, programată să aibă loc mâine, 13 august 2020, a fost amânată, în contextul evoluției pandemiei de COVID - 19. Domnul ministru Heil a asigurat-o pe doamna ministru Alexandru, într-o convorbire telefonică prin care a anunțat-o de faptul ca este nevoit să anuleze deplasarea la București, că dorește să vină în România în viitorul apropiat, atunci când va fi posibil. În cursul zilei de mâine, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, doamna Violeta Alexandru, și Ministrul Federal al Muncii și Problemelor Sociale, domnul Hubertus Heil, vor avea o întrevedere de lucru prin sistem video-conferință. Vizita oficialului german urmează să fie reprogramată la o dată care va fi anunțată ulterior”, anunță un comunicat de la Ministerul Muncii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră