UPDATE. Atac într-un autobuz, în Germania: cel puţin 9 victime

20 Iul 2018
UPDATE. Atac într-un autobuz, în Germania: cel puţin 9 victime

Un bărbat de origine iraniană a atacat mai multe persoane cu un cuțit într-un autobuz plin din orașul german Lübeck. Autoritățile nu exclud un substrat terorist.

Suspectul a fost prins rapid de poliție, care a confirmat că nu există decese. Potrivit ministrului de Interne din landul Schleswig-Holsteins, Hans-Joachim Grote, nouă persoane au fost rănite în atac: șase dintre victime au fost rănite cu un cuțit, celelalte în alte forme. 

Atacatorul a scos cuţitul dintr-un rusasc şi a început să lovească. După declanșarea atacului, șoferul autobuzului a oprit imediat și a deschis ușile, pentru a permite pasagerilor să fugă. Șoferul a fost la rândul lui atacat cu pumnul, potrivit Lubecker Nachrichten.

Atacatorul a spus că ar proveni din Iran și are în jur de 35 de ani. El se află în arest preventiv, potrivit anunţului făcut de poliţia locală pe Twitter.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a procuraturii locale, Ulla Hingst, atacatorul ar fi fost imobilizat de alți pasageri din autobuz, înainte de intervenția poliției. Bărbatul arestat ar avea cetățenie germană, chiar dacă s-ar putea să provină din altă țară, a mai spus aceasta.

UPDATE

Ambasada României la Berlin urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs într-un autobuz în oraşul german Lubeck, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe, care mai spune că printre victime nu se află cetăţeni români.

Alte stiri din Externe

Ultima oră