MAE: nu deţinem nicio informaţie oficială conform căreia printre victimele atentatelor de la Paris se află şi cetăţeni români.

14 Noi 2015 | scris de Cristi Severin
MAE: nu deţinem nicio informaţie oficială conform căreia printre victimele atentatelor de la Paris se află şi cetăţeni români.


"De asemenea, misiunea menţine legătura cu Celula de Criză a MAE francez şi Celula interministerială de Criză de la Ministerul de Interne francez, fiind în aşteptarea unei liste centralizate a persoanelor decedate sau rănite în atacuri.Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este pregătită să acorde asistenţă consulară", mai spune MAE. De asemenea, la Bucureşti, MAE a activat o celulă de criză.

Cel puţin şapte islamişti au comis atentate sinucigaşe la Paris, iar altul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, au anunţat autorităţile franceze, după atacurile teroriste soldate cu cel puţin 140 de morţi.  Un jurnalist român care lucrează la France 24 se află printre victimele atacurilor de vineri seară de la Paris, el fiind internat în stare gravă, anunţă, pe Facebook, apropiaţi ai acestuia. "Andrei Marian Mihai este un jurnalist român care lucrează la France 24. Acum el se află în comă indusă în urma atentatelor de la Paris. Să ne rugăm pentru viaţa sa!", scrie, pe Facebook, o prietenă a jurnalistului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră