Israelul extinde IZOLAREA din cauza răspândirii COVID - 19

14 Oct 2020 | scris de A.V.
Israelul extinde IZOLAREA din cauza răspândirii COVID - 19

Izolarea la nivel național în Israel va fi prelungită cel puțin până duminică, iar oficialii vor stabili următorul pas spre măsurile de relaxare din cauza COVID - 19, în ciuda avertismentelor ministrului Finanțelor privind problemele firmelor mici în prag de colaps.

Cabinetul de Miniștri al Israelului s-a întrunit marți seara târziu pentru a discuta despre un plan de ieșire din carantină în contextul răspândirii coronavirusului în țară, reimpus în septembrie pe fondul unui val de noi infecții, dar a decis că măsurile vor rămâne în vigoare și în weekend.

În timp ce măsurile de izolare rămân în vigoare, Cabinetul a relaxat restricțiile pentru a permite rudelor apropiate să călătorească mai mult de un kilometru pentru a participa la o nuntă și a ridicat restricțiile care interzic sportivilor profesioniști să se antreneze.

În ședința de marți a Cabinetului s-a înregistrat o dezbatere aprinsă pe calea redeschiderii țării, ministrul Finanțelor, Israel Katz, avertizând că „întreprinderile mici se prăbușesc” din cauza carantinei, adăugând că a le permite redeschiderea „nu dăunează sănătății și aduce un plus la economie”.

Oficialii se vor întâlni din nou joi pentru discuții suplimentare cu privire la ridicarea măsurilor - inclusiv planurile de redeschidere a restaurantelor, instituțiilor preșcolare și companiilor aeriene - care au determinat săptămâni intense de proteste antiguvernamentale în toată țara, multe vizându-l în mod explicit pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

Numărul de decese cauzate de noul coronavirus în Israel a depăşit pragul de 2.000, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.

Israelul, ţara cu aproximativ nouă milioane de locuitori, a înregistrat 2.016 de decese de la începutul pandemiei, a indicat ministerul.

Bilanţul marchează un salt uriaş faţă de primele zile ale pandemiei, când autorităţile s-au grăbit să implementeze restricţii.Totuşi, după ce au fost ridicate restricţiile şi s-a înregistrat o creştere a numărului de cazuri, în ţară au fost luate din nou măsuri, în vigoare din 18 septembrie.

Eforturile par să aibă efect şi numărul de noi cazuri înregistrate zilnic a scăzut recent. În total, au fost raportate cel puţin 293.530 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră