Israelul extinde IZOLAREA din cauza răspândirii COVID - 19

14 Oct 2020 | scris de A.V.
Israelul extinde IZOLAREA din cauza răspândirii COVID - 19

Izolarea la nivel național în Israel va fi prelungită cel puțin până duminică, iar oficialii vor stabili următorul pas spre măsurile de relaxare din cauza COVID - 19, în ciuda avertismentelor ministrului Finanțelor privind problemele firmelor mici în prag de colaps.

Cabinetul de Miniștri al Israelului s-a întrunit marți seara târziu pentru a discuta despre un plan de ieșire din carantină în contextul răspândirii coronavirusului în țară, reimpus în septembrie pe fondul unui val de noi infecții, dar a decis că măsurile vor rămâne în vigoare și în weekend.

În timp ce măsurile de izolare rămân în vigoare, Cabinetul a relaxat restricțiile pentru a permite rudelor apropiate să călătorească mai mult de un kilometru pentru a participa la o nuntă și a ridicat restricțiile care interzic sportivilor profesioniști să se antreneze.

În ședința de marți a Cabinetului s-a înregistrat o dezbatere aprinsă pe calea redeschiderii țării, ministrul Finanțelor, Israel Katz, avertizând că „întreprinderile mici se prăbușesc” din cauza carantinei, adăugând că a le permite redeschiderea „nu dăunează sănătății și aduce un plus la economie”.

Oficialii se vor întâlni din nou joi pentru discuții suplimentare cu privire la ridicarea măsurilor - inclusiv planurile de redeschidere a restaurantelor, instituțiilor preșcolare și companiilor aeriene - care au determinat săptămâni intense de proteste antiguvernamentale în toată țara, multe vizându-l în mod explicit pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

Numărul de decese cauzate de noul coronavirus în Israel a depăşit pragul de 2.000, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.

Israelul, ţara cu aproximativ nouă milioane de locuitori, a înregistrat 2.016 de decese de la începutul pandemiei, a indicat ministerul.

Bilanţul marchează un salt uriaş faţă de primele zile ale pandemiei, când autorităţile s-au grăbit să implementeze restricţii.Totuşi, după ce au fost ridicate restricţiile şi s-a înregistrat o creştere a numărului de cazuri, în ţară au fost luate din nou măsuri, în vigoare din 18 septembrie.

Eforturile par să aibă efect şi numărul de noi cazuri înregistrate zilnic a scăzut recent. În total, au fost raportate cel puţin 293.530 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră