Primul faliment al unei companii aeriene din cauza coronavirusului

05 Mar 2020
Primul faliment al unei companii aeriene din cauza coronavirusului

Compania aeriană Flybe urmează să intre în faliment în câteva ore, punând 2.000 de locuri de muncă în pericol, după ce căutările pentru sprijin financiar au eşuat, anunţă BBC.

Transportatorul, care a evitat prăbuşirea în ultimul moment în ianuarie, a declarat că impactul epidemiei de coronavirus asupra cererii de călătorii a fost parţial de vină.

Site-ul companiei a încetat să funcţioneze, acum poartă un mesaj care precizează „Acest link nu mai este live”.

Pasagerii care s-au îmbarcat miercuri seară la Glasgow, cu destinaţia Birmingham, au trebuit să debarce, după ce zborul a fost anulat, din cauza unei „probleme cu combustibilul”.

Pasagerii care aveau programate zboruri pentru joi aşteaptă confirmarea că nu vor putea zbura.

Transportatorul a început să aibă probleme anul trecut şi a fost cumpărat de un consorţiu care include Virgin Atlantic. În ianuarie, noii proprietari au declarat că vor furniza 30 de milioane de lire sterline pentru a menţine compania pe linia de plutire, dar au făcut apel la guvern pentru sprijin suplimentar.

Deşi compania aeriană este mică în comparaţie cu British Airways, Ryanair sau EasyJet, pierderea operatorului ar fi dezastruoasă pentru regiunile britanice, spune John Strickland, expert în transporturi aeriene.

Deşi problemele financiare ale companiei erau deja publice, o sursă din cadul companiei a declarat pentru BBC că impactul coronavirusului asupra industriei de călătorii a „înrăutăţit situaţia”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră