În plină pandemie și cu o întârziere de nouă ani, în Berlin s-a inaugurat noul aeroport

01 Noi 2020 | scris de A.V.
În plină pandemie și cu o întârziere de nouă ani, în Berlin s-a inaugurat noul aeroport

În Berlin a fost inaugurat noul aeroport după nouă ani de întârziere. 6 miliarde de euro a costat Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt. Activiştii au protestat îmbrăcaţi în pinguini.

Noul aeroport „aterizează” la Berlin cu nouă ani întârziere şi cu un buget care îl depăşeşte mult pe cel iniţial. Au început lucrările pentru Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt în 2006 şi ar fi trebuit să fie gata în 2011. De şase ori au amânat autorităţile deschiderea aeroportului de şase miliarde de euro.

Şi când în sfârşit a fost dat în folosinţă, se întâmplă în mijlocul unei pandemii, zborurile sunt puţine şi toată industria aviatică o duce rău.

„În sfârşit putem da aeroportul în folosinţă. Berlin şi Brandenburg au o nouă poartă către lume. A fost un drum lung, nu a fost uşor, toţi cei care sunt azi aici ştiu asta. De aceea nu petrecem azi, doar deschidem”, spune Engelbert Luetke Daldrup, CEO Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt.

Activiştii sunt şi ei nemulţumiţi de noul aeroport pentru că poluează. Aşa că au protestat îmbrăcaţi în pinguini.

Protestatar: „Suntem îmbrăcaţi în pinguini pentru că pinguinii sunt păsări care nu pot zbura. Trebuie să rămână la sol, exact ca noi. Avem alte posibilităţi să ajungem din punctul A în punctul B în Europa, cu trenul sau cu autobuze. Dar să zburăm cu avioane prin Europa sau chiar în Germania nu este o soluţie”.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră