Francezii nu mai sunt dispuși să susțină măsurile de izolare

27 Apr 2020 | scris de A.A.
Francezii nu mai sunt dispuși să susțină măsurile de izolare

Pe măsură ce autoritățile din Franța analizează tot mai mult posibilitatea de a ridica gradual măsurile drastice de izolare a populației, un studiu a relevat că francezii nu mai sunt dispuși să susțină măsurile impuse de autorități, precizează The Guardian.

Guvernul va anunța detaliile măsurilor ce se vor aplica după relaxarea promisă începând cu 11 mai, chiar și o posibilă redeschidere a școlilor.

Un sondaj efectuat recent ne arată că francezii nu mai susțin măsurile draconice, cu fiecare săptămână care trece peste 8% din populație renunță la izolare.

82% din locuitori consideră că reprezentanții guvernului ar trebui să pună la dispoziția tuturor cetățenilor măști de protecție gratis.  Peste 70% din ce intervievați susțin interzicerea pe termen lung a oricăror activități culturale și sportive și aproape 60% cred că ar trebui în continuare impusă măsura de a lucra de acasă, relatează studiul Huffington Post

Redeschiderea școlilor este un subiect extrem de controversat, profesorii considerându-se folosiți pentru a determina o mai mare imunitate în masă.

Comitetul specialiștilor guvernamentali au precizat că reîntoarcerea la școală trebuie făcută progresiv și cu foarte mare atenție deoarece în comunitățile mari așa cum s-ar putea întâmpla în școli și universități, coronavirusul s-ar răspândi cu o viteză uluitoare.

Epidemiologii francezi au susținut ca revenirea la cursuri în toate formele de învățământ să aibă loc în septembrie, în contradicție cu declarațiile președintelui Macron care vrea să redeschidă în primă fază grădinițele, creșele și școlile elementare, acolo unde este aproape imposibil să se poată impune măsuri de distanțare socială  conform declarațiilor general, în schimb universitățile ar rămâne închise pe o perioadă mult mai mare.

Academia de Medicină din Franța a transmis câteva recomandări ce s-ar impune dacă se redeschid școlile. Profesorii ar trebui să participe la cursuri pentru a fi pregătiți să explice și să urmărească aplicarea politicilor de sănătate publică în claselor lor. Toate școlile ar trebui să fie dezinfectate de mai multe ori pe zi, produsele de dezinfecție ar trebui să fie amplasate atțt pe holuri, la toalete cât și în clase. Cea mai importantă măsură ar trebui să fie evaluarea tuturor elevilor înainte de a intre în școală, mai ales măsurarea temperaturii.

Locuitorii marilor orașe și-au manifestat îngrijorarea față de aglomerația din mijloacele de transport și se întreabă cum ar fi posibilă respectarea distanțării fizice.

Dacă devine obligatorie purtarea măștilor de protecție, francezii vor avea mari probleme în a le procura, deoarece capacitatea internă de producție și cantitățile importante nu acoperă la ora actuală nevoile sistemului medical.

Același studiu afirmă că populația și-a pierdut încrederea în măsurile impuse de guvernați și nu mai sunt așa convinși că au fost luate deciziile potrivite pentru a proteja sănătatea publică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră