Primul ministru francez: criza coronavirusului va fi depășită, dar criza economică va fi brutală

19 Apr 2020 | scris de A.A.
Primul ministru francez: criza coronavirusului va fi depășită, dar criza economică va fi brutală

Primul ministru francez a declarat că pandemie de coronavirus nu a trecut încă, dar situația se ameliorează pe zi ce trece, presiunea asupra spitalelor este în descreștere, iar numărul pacienților internați la ATl continuă să scadă de câteva zile, precizează Reuters.

„Trăim o criză medicală de o foarte mare intensitate. Nu este prima epidemie cu care se confruntă Franţa, dar aceasta are o amploare pe care nu am mai cunoscut-o în perioada modernă”, a spus premierul Edouard Philippe într-o conferinţă de presă, potrivit publicaţiilor Le Figaro şi Le Parisien, preluat de Mediafax.

„Criza medicală nu s-a încheiat. Sigur că marcăm puncte împotriva epidemiei. Situaţia se îmbunătăţeşte lent, dar sigur. Dar nu am ieşit din criza medicală”, a precizat Edouard Philippe.

„Această criză medicală va genera o criză economică ce abia începe. Va fi brutală”, a avertizat el.

„Măsurile restrictive funcţionează. Am constatat că majoritatea cetăţenilor francezi au respectat restricţiile, astfel că s-a permis limitarea numărului de bolnavi în spitale”, a subliniat Edouard Philippe.

În Franţa se înregistrează 152.978 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 19.349 de decese cu 395 noi decese în ultima zi, conform oficiale ale Universității Johns Hopkins.

Alte stiri din Externe

Ultima oră