Fiul și potențialul succesor al lui Ossama Bin Laden a fost ucis

01 Aug 2019 | scris de B.M.D.
Fiul și potențialul succesor al lui Ossama Bin Laden a fost ucis

Hamza Bin Laden, fiul și potențialul succesor al lui Ossama Bin Laden, a fost ucis într-un atac aerian efectuat de Statele Unite, relatează BBC, care citează surse din cadrul serviciilor de informaţii americane.

Locul şi data în care acest lucru s-ar fi întâmplat sunt, însă, neclare, iar Pentagonul nu a confirmat informaţia.

Rapoartele din care informaţia s-ar fi scurs precizează, totuşi, că acesta ar fi fost ucis într-una dintre operaţiunile militare efectuate de Statele Unite în ultimii doi ani.

Anterior, informaţiile existente (şi de asemenea, necofirmate) indicau faptul că Hamza Bin Laden s-ar afla în arest la domiciului în Iran. Alte informaţii indicau că se afla în Afganistan, Pakistan sau Siria.

Fiul lui bin Laden era văzut ca un potențial succesor al tatălui său pentru rețeaua teroristă al-Qaida. 

Hamza, despre care se crede că ar fi avut 30 de ani, distribuise mesaje audio și video în care făcea apel la lansarea de atacuri asupra Statelor Unite și a altor state.

În februarie anul acesta, Guvernul american a anunțat că oferă un milion de dolari recompensă pentru orice informație care duce la capturarea lui.

Președintele american Donald Trump a refuzat să comenteze când a fost întrebat de reporteri în legătură cu această informație.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră