Explozie de cazuri de COVID-19 la Gottingen, în Germania. 120 de români de la abatorul companiei Tönnies sunt infectați

23 Iun 2020 | scris de A.V.
Explozie de cazuri de COVID-19 la Gottingen, în Germania. 120 de români de la abatorul companiei Tönnies sunt infectați

Criza declanşată în Germania ia amploare. Au fost confirmaţi ca infectaţi 1.533 de angajaţi ai abatorului companiei Tönnies, dintre care cel puţin 120 sunt români. Numărul lor ar putea fi mult mai mare. Complexul, în care locuiesc sute de lucrători străini, inclusiv români, este în carantină şi e păzit de Poliție și Armată.

Reunit în ședința de urgență, guvernul landului Renania de Nord - Westfalia a decis reintroducerea restricțiilor în districtul Gütersloh până la sfârșitul lunii, informează stiri.tvr.ro.

”Scopul nostru este să calmăm situaţia, să creştem numărul testărilor pentru a vedea dacă virusul s-a transmis sau nu la populaţie de la angajaţii companiei Tönnies”, a declarat Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord – Westfalia.

În Gottingen s-a declanșat alerta după ce mai mult de jumătate dintre oamenii care lucrau la cel mai mare abator din Germania au fost confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2.

S-a depășit limita de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori într-o săptămână, deci se impun noi restricții.

Compania care operează complexul dar și mulți localnici cred că explozia de cazuri este urmarea deschiderii frontierelor și a venirii muncitorilor din Europa de Est.

Principalul factor incriminat îl reprezintă condițiile în care locuiesc cei veniți din România, Polonia și Bulgaria.

Ieri, o întreagă stradă a fost declarată în carantină pentru două săptămâni.

”Este o situaţie extraordinară să trăieşti în carantină şi înconjurat de un gard de securitate, dar am considerat necesar să stabilim o zonă demarcată. Deci, oamenii ştiu că sunt în carantină şi se aplică măsuri de siguranţă”, a declarat Berit Ratrup, lucrător social.

Autoritățile locale au ridicat un gard de protecție. Sute de oameni trăiesc în carantină dar, în ciuda implicării serviciilor sociale, relațiile devin dificile în aceste condiții.

Compania Tönnies s-a oferit să achite integral costurile pentru testarea tuturor angajaților.

Alte stiri din Externe

Ultima oră