Efectele Brexit. Cei mai mulți medici europeni aflați în Marea Britanie se gândesc să plece

01 Mar 2017
Efectele Brexit. Cei mai mulți medici europeni aflați în Marea Britanie se gândesc să plece

Majoritatea medicilor europeni care lucrează în momentul de față în Marea Britanie are în vedere posibilitatea de a părăsi Marea Britanie după ce vor fi implementate măsurile impuse de Brexit.

Posibilitatea ca sistemul de asigurare a sănătății să intre într-un colaps, după ce mii de medici din alte țări UE își vor părăsi posturile pe care le ocupă acum în Regatul Unit, este concluzia unui studiu realizat de General Medical Council și citat de The Independent.

Asociația medicilor britanici a realizat acest studiu chestionând 2115 doctori din Aria Europeană Economică - compusă din statele UE, plus Norvegia, Islanda și Lichtenstein.

Rezultatele studiului arata că 1171 de medici, adică 55%, se gandesc să plece din Marea Britanie, ca urmare a BREXIT-ului.

Dintre aceștia, 596 de medici (adica 45 %) au spus că iau în considerare plecarea în următorii doi ani, iar 312 doctori (24 %) că se gândesc la această variantă în următorii trei sau patru ani.

Ce nu se specifică în rezultatele acestui studiu e procentul de medici români chestionați, fiindcă se știe, ne adaptăm mai bine oricărei schimbări! :)

Alte stiri din Externe

Ultima oră