Două românce, mamă și fiică, ucise de un criminal în serie din Cipru

26 Apr 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Două românce, mamă și fiică, ucise de un criminal în serie din Cipru Galerie foto (7)

O româncă şi fiica ei de 8 ani ar fi printre victimele unui criminal în serie din Cipru. Fost ofiţer de armată, acesta a recunoscut că a ucis 7 femei și fetițe, relatează BBC News.

Potrivit presei locale, acesta ar fi primul caz de criminal în serie de pe insulă.

Bărbatul de 35 de ani a fost reţinut săptămâna aceasta, după ce poliţiştii au strâns probe care arătau că a ucis două femei din Filipine şi o fată. Cadavrele celor două filipineze au fost găsite într-o mină abandonată de lângă Nicosia.

În timpul interogatoriului, militarul a recunoscut şi alte patru crime. Potrivit presei, românca ucisă avea 36 de ani şi locuia în Cipru. Ea şi fiica ei de 8 ani erau date dispărute încă din 2016.

O altă femeie ucisă ar fi de cetățenie nepaleză sau indiană. 

De asemenea, o fetiță de 6 ani, fiica uneia dintre femeile ucise de fostul ofițer de armată, este și ea dată dispărută, și se presupune că a fost ucisă.

Autorităţile cipriote caută acum trupurile neînsufleţite, în mina Mitsero, abandonată, din apropiere de Nicosia, dar şi la un poligon de tragere aflat în zonă, precum și în lacul Xyliatou.

Poliţia locală spune că cel puţin două dintre victime au fost abordate de ofiţerul de 35 de ani prin intermediul unui site de dating.

Numele presupusului criminal nu a fost dat publicității oficial, dar pe rețelele de socializare deja circulă un nume, însoțit de o fotografie a suspectului.

Poliția a cerut ajutor de la investigatorii britanici, precizează BBC. Este vorba despre un medic legist, un psihiatru, investigatori specializați în cazuri de crime în serie.

UPDATE

Pe rețelele de socializare, cazul este deja viral. Numele ofițerului este prezentat drept ”Orestis” sau ”Nikos Metaxas”. Tot acolo apar și numele victimelor, inclusiv ale femeii românce și al fiicei sale. Și fotografii, într-un colaj realizat de cyprustimes.com.

Victima ar fi Livia Florentina Bunea, din România, dată dispărută în septembrie 2016. Cadavrul acesteia încă nu a fost descoperit, scrie cyprustimes.com.

Fiica româncei ar fi Elena Natalia Bunea, de 8 ani, care a fost dată dispărută împreună cu mama sa, și al cărei cadavru încă nu a fost găsit.

Potrivit postărilor din pagina ei de Facebook, Livia Florentina Bunea era din Buzău, locuia în Nicosia și era divorțată din 2015, dar păstrând numele de familie al soțului.

Iată și colajul foto realizat de cyprustimes.com. Aici pot fi identificate imaginile celor două, care se disting din grupul de chipuri cu trăsături specific asiatice:

UPDATE

Potrivit cyprustimes.com, lista celor șapte persoane - printre care două românce - care se presupune că sunt victimele fostului ofițer de armată este următoarea:

Marry Rose Tiburcio, din Filipine, al cărei cadavru a fost găsit în mina Mitsero. Corpul neînsuflețit a fost identificat oficial ca urmare a efectuării unor teste ADN.

Fiica sa Sierra, în vârstă de șase ani, dată dispărută împreună cu mama ei, în mai 2008. Suspectul a declarat că fetița a decedat, și că i-a aruncat cadavrul în lacul Xyliatou. În cursul audierilor de la tribunalul din Nicosia, joi dimineață, poliția a calificat fetița drept victima unei crime.

Arian Palanas Lozano, din Filipine. Cadavrul unei femei, care se presupune că ar fi Arian, a fost găsit în mina abandonată, dar identificarea oficială încă nu a fost făcută, fiind așteptate rezultatele testului ADN. Arian a fost dată dispărută în iulie 2018.

Maricar Vandez, din Filipine, care ar fi fost asasinată de suspect, și al cărei cadavru nu a fost găsit încă. Ea a fost dată dispărută în decembrie 2017.

O femeie încă neidentificată, al cărei cadavru a fost descoperit joi pe un poligon de trageri, la Orounda.

O româncă, pe care suspectul a recunoscut că a ucis-o. Victima ar fi Livia Florentina Bunea, din România, care a fost dată dispărută în septembrie 2016. Cadavrul ei încă nu a fost găsit.

Elena Natalia Bunea, 8 ani, fiica Liviei, dată dispărută împreună cu mama sa. Nici cadavrul fetiței nu a fost găsit.


 

UPDATE

Potrivit jurnaliştilor ciprioţi, care citează surse din anchetă, criminalul Nikos Metaxas le-a omorât pe cele două, le-a tranşat şi băgat în valize, pe care le-a aruncat mai apoi într-un vechi puţ inundat al unei mine de cupru.

Balta este denumită „lacul roşu" de localnici, de la culoarea roşie dată de concentraţia de cupru, iar apa ar fi acidă, astfel că ucigaşul spera ca trupurile celor două românce să fie descompuse complet.

Livia Bunea era plecată din România de un deceniu. S-a stabilit în Cipru împreună cu soțul ei, român. Fetița, Elena Natalia, a fost născută în Cipru, iar la scurt timp cei doi au divorțat, scrie b1tv.ro.

Livia a rămas, însă, în Cipru cu tot cu fetiţă. Şi se pare că din cauza singurătăţii cele două au devenit victimele călăului supranumit Orestes. Bărbatul ar fi abordat-o pe Livia pe un site de matrimoniale de pe internet şi aşa a ajuns în apropierea ei.

Mama fetei a încercat din răsputeri să dea de fiica ei. După dispariția din septembrie 2016, a făcut plângeri la Poliția Buzău, la Ambasadă, la poliția din Cipru, însă nimeni nu a avut un răspuns pentru ea.

Nikos Metaxas a fost ofiţer în armata cipriotă şi are 35 de ani. Potrivit anchetatorilor, el ar fi recunoscut deja 7 crime, însă sunt indicii că acesta ar fi ucis cel puţin 30 de femei.


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră