Donald Trump a fost dus la spital. ”Cred că mă simt foarte bine”

03 Oct 2020
Donald Trump a fost dus la spital. ”Cred că mă simt foarte bine”

Preşedintele american, Donald Trump, diagnosticat cu COVID-19, a afirmat vineri că el crede că se simte "foarte bine", într-o scurtă înregistrare video publicată în timp ce era transportat spre un spital de la periferia Washingtonului, notează AFP.

"Vreau să mulţumesc tuturor pentru sprijinul incredibil. Merg la spitalul Walter Reed. Cred că mă simt foarte bine, dar ne vom asigura că lucrurile merg cum trebuie", a spus el în mesajul video, adăugând că soţia lui, Melania, de asemenea testată pozitiv, se simte "foarte bine".

Donald Trump a fost transportat cu elicopterul la centrul medical Walter Reed, de lângă Washington, unde va rămâne câteva zile. La plecare, pe peluza Casei Albe, a ridicat degetul mare în sus spre camerele jurnaliștilor, pentru a transmite că este bine.

Donald Trump a fost dus la spital pentru o evaluare detaliată, relatează NBC News. Va rămâne internat câteva zile, ca măsură de precauție, a anunțat Casa Albă. Va continua să lucreze din spital.

Ce sunt anticorpii policlonali Regeneron, cu care este tratat Donald Trump

Anticorpii Regeneron Covid-19 pot ajuta la accelerarea recuperării. O doză mare de cocktail de anticorpi al companiei, REGN-COV2, a făcut ca nivelurile virusului să scadă mai rapid la pacienții infectați care nu sunt spitalizati, indicând că tratamentul i-ar putea ajuta, a anunțat compania Regeneron Pharmaceuticals săptămâna trecută.

Rezultatele complete vor fi publicate la o dată ulterioară. Un cocktail care utilizează aceeași metodă și-a arătat eficacitatea împotriva Ebola anul trecut. Regeneron a primit peste 600 de milioane de dolari de la guvernul SUA pentru a dezvolta acest tratament.

Laboratorul Eli Lilly dezvoltă, de asemenea, anticorpi sintetici împotriva COVID-19 și a anunțat anterior rezultate preliminare promițătoare. Dar niciunul dintre cele două tratamente nu a primit încă autorizația de introducere pe piață.

Casa Albă prezintă tratamentul administrat lui Tump

Purtătoarea de cuvânt a lui Donald Trump, Kayleigh McEnany, a dat publicității o actualizare a stării de sănătate a președintelui, furnizată de medicul președintelui SUA.

Dr. Sean Conley spune că președintele este „obosit, dar cu dispoziție bună”. Între timp, Melania Trump „este bine, cu doar o tuse ușoară și dureri de cap”.

Trump „a primit o singură doză de 8 grame dintr-un cocktail de anticorpi policlonali Regeneron”, spune medicul de la Casa Albă.

De asemenea, el ia Zinc, Vitamina D, famotidină, melatonină și aspirină. Restul familiei președintelui a fost testată negativ la coronavirus.

UPDATE

Preşedintele american, Donald Trump, este îngrijit cu un tratament experimental împotriva COVID-19, anticorpi de sinteză, şi are "moralul bun" chiar dacă este obosit, a anunţat vineri medicul Casei Albe, notează AFP, preluată de agerpres.ro.

"În această după-amiază, preşedintele este încă obosit, dar are o moralul bun", a declarat Sean Conley, medicul preşedintelui, într-un comunicat.

El a informat că i-a injectat preşedintelui o doză dintr-un cocteil experimental dezvoltat de laboratorul Regeneron şi care a dat rezultate preliminare încurajatoare în teste clinice pe un mic număr de pacienţi.

Mai mulţi experţi îl examinează pe preşedinte şi vor face recomandări pentru "etapele următoare", a adăugat medicul, precizând că Prima Doamnă, Melania Trump, şi ea contaminată, suferă de o "tuse uşoară şi dureri de cap".

Simptomele lui Donald Trump nu au descrise exact, dincolo de oboseala manifestată.

UPDATE

Bill Stepien, managerul de campanie al preşedintelui american Donald Trump, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, devenind cel mai recent membru diagnosticat al anturajului preşedintelui, potrivit mass-media din Statele Unite, informează sâmbătă dpa.

Informaţia, anunţată mai întâi de Politico şi apoi confirmată de campanie, vine la câteva ore după ce Trump însuşi a fost dus la spital, infectat cu noul coronavirus.

Stepien a călătorit spre şi de la Cleveland cu Trump şi o altă consilieră, Hope Hicks, de asemenea diagnosticată cu coronavirus, pentru dezbaterea prezidenţială de marţi, potrivit Politico.

El a fost de asemenea luni la Casa Albă cu preşedintele.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră