Disney a concediat peste 10.000 de angajați

20 Apr 2020 | scris de A.A.
Disney a concediat peste 10.000 de angajați

Walt Disney va înceta să mai plătească peste 100.000 de angajaţi în condiţiile în care toate parcurile de distracţie şi hotelurile companiei din Europa, Statele Unite şi Asia au fost închise din cazua crizei coronavirus, precizează BBC News.

Renunţarea la salarii pentru aproape jumătate dintre angajaţii companiei ar trebui să-i aducă acesteia economii de până la 500 de milioane de dolari pe lună, potrivit Financial Times.

Disney a înregistrat venituri operaționale de 1,4 miliarde de dolari pentru parcurile de distracşie și alte produse şi servicii, în ultimele trei luni ale anului 2019.

Compania a anunţat că va plăti asigurările medicale pentru agajaţii săi pe perioda suspendării salariului.

Peste 6 milioane de americani și-au pierdut locurile de muncă de la declanșarea pandemiei și solicită ajutor guvernamental, iar în ultimele zile au crescut îngrijorător numărul mitingurilor cerând redeschiderea economică a Statelor Unite în cel mai scurt timp.

În ciuda scăderii drastice a veniturilor din cauza închiderii parcurilor de distracţie, Disney a înregistrat creşteri considerabile ale numărului de abonaţi ai platformei sale de stream Disney Plus, cu peste 50.000 de noi abonaţi în ultima luna.

Luna trecută, Walt Disney a anunţat că președintele său executiv, Bob Iger, va renunța la întregul său salariu în timpul pandemiei, iar directorul executiv Bob Chapek avea salariul redus cu 50%. Iger este unul dintre directorii cu cea mai mare remunerație din sectorul divertismentului, câștigând anul trecut 47,5 milioane de dolari ca președinte și director executiv al companiei.

Iger a declarat că atunci când va fi permisă redeschiderea parcurilor, controlul temperaturii tuturor celor care intră va deveni o rutină.

Alte stiri din Externe

Ultima oră