Cutremur de 8,2 la est de Fiji

19 Aug 2018
Cutremur de 8,2 la est de Fiji Galerie foto (2)

Un cutremur cu magnitudine 8,2 s-a produs duminică în jurul orei 02.00 GMT în Pacific, la est de Fiji şi la nord de Tonga, informează presa internaţională, care preia datele USGS (US. Geological Survey, serviciul de monitorizare geologică al SUA). Nu au fost raportate victime sau daune materiale imediat după seism, dar potrivit The Sun au fost lansate alerte pentru vigiilenţă în caz de tsunami.

Totuşi, potrivit centrului american de alertă din Pacific, nu se aşteaptă un tsunami care să pună în pericol vieţi omeneşti, deoarece mişcarea seismică a avut loc la mare adâncime.

Centrul reţelei seismice din China (CENC) estimează magnitudinea la 8,3, transmite Xinhua. Epicentrul a fost localizat la 18,12 grade latitudine sudică şi 178,06 longitudine vestică. Cutremurul a avut loc la ora locală 8.19, arată datele înregistrate de seismologii chinezi.

USGS a precizat că adâncimea hipocentrului a fost de 570 de km.

GeoNet, care monitorizează cutremure, vulcani, tsunami şi alunecări de teren în Noua Zeelandă, a precizat că seismul a generat "cutremure fantomă" în sistemele sale.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră