Cum a câștigat un britanic 220 de milioane de lire într-o singură zi din BREXIT

25 Iun 2016 | scris de Cristi Severin
Cum a câștigat un britanic 220 de milioane de lire într-o singură zi din BREXIT

Crispin Odey, un britanic în vârstă de 57 de ani, este administratorul unui fond de investiții de peste opt miliarde de lire sterline, Odey Asset Management, și are o avere estimată la aproape un miliard de lire sterline... Deci s-ar putea spune că nu este mai deloc sărac, asta nu l-a împiedicat să speculeze consecințele produse în piețele financiare de decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană.

Chiar în ziua referendumului Odey a investit masiv în aur și a mizat pe prăbușirea lirei sterline în fața dolarului, de asemenea speculând căderea la bursă a unor companii - Berkeley Group, Lloyds și ITV, valoarea acțiunilor acestora scăzând cu aproape 20%.

Odey spune că și-a asumat totuși un risc uriaș, în cazul în care votul la referendum nu ar fi fost în favoarea BREXIT, pierderile pe care le-ar suferit fondul de investiții pe care îl conduce putând aduce chiar falimentul acestuia.

Deloc de neglijat, unele persoane din apropierea lui Odey spun că gestul său n-ar fi fost deloc hazardat, el comandând, cu câteva zile înaintea referendumului, un sondaj de opinie privind prezența și intențiile de vot ale britanicilor.

__________________________

Citiți și:

Piranda și polițistul: Arde-v-ar focu' de bulangii! (VIDEO)

Alte stiri din Externe

Ultima oră