Un tânăr român este practicantul lunii în Germania: ”Diploma mea de Bac nu valorează nimic aici”

30 Mar 2017 | scris de Istvan Deak
Un tânăr român este practicantul lunii în Germania: ”Diploma mea de Bac nu valorează nimic aici”

În 2013 și-a vizitat mătușa în Rottenburg (landul Baden-Wurtemberg) și de atunci s-a decis că nu mai vrea să trăiască în România. A aplicat pentru o practică la o firmă de construcții și instalații din Hirrlingen, iar la finalul anului trecut a fost acceptat. S-a înscris și la o școală profesională.

Săptămâna aceasta a fost declarat practicantul lunii martie în Germania. “Valorează mult acest premiu pentru mine. Este un sentiment plăcut că am reușit. Este un semn că neîncrederea cu care îi tratează nemții pe conaționalii mei nu este întotdeauna întemeiată. O să pun diploma în ramă și o să o agăț pe perete”, spune tânărul, citat de tagblatt.de.

„Diploma mea de bacalaureat nu valorează nimic aici. Aveam șanse minime să studiez la o facultate. Așa am decis să învăț o meserie și să aplic pentru o practică la o firmă în domeniu. Nu știam limba germană, dar mi-am dat silința și am învăț-o.

Acum practica mea este plătită. Încerc să învăț cât mai mult ca să am o arie largă de competențe, de la parchet și încălzire în pardoseală până la izolare termică a clădirilor în interior și exterior“, mai spune el.

Îi face plăcere să muncească. “E frumos să lucrezi în aer liber și să savurezi razele soarelui. Este și o provocare să își folosești creierul. Nu mă întorc în România. E mult mai bine și mai frumos aici”, a încheiat Zoltan. Șeful său i-a oferit deja un contract valabil după terminarea perioadei de practică.

La Camera de Meserii din Reutlingen, 13.000 de firme au nominalizat 5000 de practicanți. Zoltan Boros a fost ales cel mai bun în luna martie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră