AVERTIZARE DE CĂLĂTORIE! Controlorii de trafic aerian din Grecia anunţă grevă de 4 zile

06 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
AVERTIZARE DE CĂLĂTORIE! Controlorii de trafic aerian din Grecia anunţă grevă de 4 zile

 

Prima grevă, de 24 de ore, este anunţată a se desfăşura sâmbătă, în data de 9 octombrie. Următoarele manifestaţii de protest vor avea loc în zilele de 10, 12 şi 13 octombrie (duminică, luni, miercuri şi joi). Sindicatul controlorilor de trafic aerian protestează faţă de un nou oproiecrt de regulament care va aduce modificări în reorganizarea autorităţilor din aviaţia civilă. Reformele propuse care sunt iniţiate decătre creditorii internaţionali ai Greciei urmează să fie supuse votului Parlamentului din Atena, la sfârşitul săptămânii viitoare, informează foxnews.com.

Reformele avute în vedere constituie doar o parte din acţiunile guvernului de la Atena condus de stânga elenă, pe care trebuie să le pună în aplicare pentru a primi 2,8 miliarde de euro împrumut de la partenerii europeni ai Greciei. Grecia s-a bazat pe împrumuturi externe de miliarde de euro după criza financiară care adusese economia ţării în pragul falimentului.

Avertizare de călătorie de la MAE 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă că Federaţia Controlorilor de Trafic din Grecia a anunţat declanşarea unei greve, în perioada 09-13 octombrie 2016, între orele 00:01 – 23:59. Astfel, toate zborurile dinspre şi către aeroporturile de pe teritoriul elen vor fi anulate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi„Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră