ATENTATE sângeroase la Paris soldate cu cel puțin 160 morți (LIVE VIDEO). Hollande: ESTE O OROARE! #PrayForParis

14 Noi 2015 | scris de Cristi Severin
ATENTATE sângeroase la Paris soldate cu cel puțin 160 morți (LIVE VIDEO). Hollande: ESTE O OROARE! #PrayForParis

 

Presedintele francez Francois Hollande a decretat starea de urgenta si este asteptat sa vina la fata locului, la Bataclan. El va fi insotit de premierul Manuel Valls si de ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve.


UPDATE 02: 20
-  Postul francez de televiziune BFM TV anunta ca operatiunea lansata de fortele de securitate la sala de concerte Bataclan din Paris, unde era in curs o luare de ostatici, s-a incheiat. Fortele de securitate au reusit sa securizeze zona. In sala de spectacole ar fi avut loc un adevarat masacru, ar fi vorba despre 100 de persoane decedate.
Trei teroristi ar fi fost ucisi in cursul acestei operatiuni.


UPDATE 02:09
- Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a reactionat la aflarea vestii despre atentatele in serie comise la Paris, intr-o postare pe reteaua de socializare Facebook.

Redam mai jos integral aceasta postare.

"Am primit cu durere și consternare știrea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris și au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu națiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat viețile a zeci de oameni nevinovați, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internațională: să arătăm și mai multă determinare în combaterea terorismului și în apărarea valorilor umanității. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți și să-i aibă în grijă pe cei răniți!".


UPDATE 01:58 -- 
Postul francez de televiziune BFM TV anunta ca operatiunea lansata de fortele de securitate la sala de concerte Bataclan din Paris, unde era in curs o luare de ostatici, s-a incheiat.

Fortele de securitate au reusit sa securizeze zona.
Doi teroristi ar fi fost ucisi in cursul acestei operatiuni.


UPDATE 01:45 -
Toate unitatile scolare din regiunea Ile-de-France vor fi inchise in cursul zilei de sambata, anunta Le Parisien.


UPDATE 01:41 -
La sala de spectacole Bataclan din Paris fortele de ordine au dat asaltul. Luarea de ostatici de acolo era in curs.


UPDATE 01:36 -
Ambasada Romaniei in Franta a preluat mesajul Prefecturii de Politie si l-a redistribuit pe pagina sa web, iar Ministerul roman de Externe a distribuit mesajul in pagina sa de Facebook. Mesajul este clar: parizienii sa evite deplasarile, sa ramana la domicilii sau in localuri profesionale, sa evite orice iesire.


UPDATE 01:30- Spitalele din Paris au declansat codul rosu de interventie, numarul persoanelor ranite in aceste atentate fiind unul exceptional.


UPDATE 00:54 - Presedintele francez, Francois Hollande, declara in aceste momente ca Franta se confrunta cu o situatie fara precedent si autoritatile sunt nevoite sa ia masuri extreme. FRANTA
 ISI INCHIDE FRONTIERELE, pentru ca teroristii sa nu poata fugi, sa nu poata parasi teritoriul francez. Vor avea loc perchezitii. Presedintele a decretat STAREA DE URGENTA. Presedintele Hollande a spus ca este vorba despre o serie de atacuri FARA PRECEDENT, o adevarata OROARE, iar starea de urgenta se aplica pentru tot teritoriul francez. El a cerut intariri din partea Armatei, iar populatiei sa dea dovada de sange rece si unitate. 
Cancelarul german, Angela Merkel, s-a declarat socata de vestile de la Paris, ca si premierul britanic, David Cameron.


UPDATE
 00:53 - Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat, la Washington, ca acest atac este unul contra Umanitatii.


UPDATE
 00:48 - Prefectura Politiei a transmis locuitorilor din Paris sa evite deplasarile, daca nu este vorba despre vreo urgenta, sa ramana la domiciliile lor si sa astepte noi instructiuni din partea autoritatilor.

UPDATE
 00;42 - Palatul Elysee a anuntat ca va avea loc un consiliu de ministri exceptional la miezul noptii, ora Frantei.


UPDATE 00:34 -  
Postul de televiziune Europe 1 anunță că un nou atac armat are loc chiar în acest moment în cartierul parizian Halle.

UPDATE 00:32 -
Postul de televiziune BFM TV vorbeste deja despre peste 60 de morti si zeci de raniti.

UPDATE 00:28
- Pe retelele de socializare a aparut deja un #tag dedicat acestei serii de atentate, #PrayForParis, relateaza Le Figaro.

UPDATE 00: 26 - Autoritatile franceze au declansat CODUL ROSUALPHA  MULTIATENTAT, relateaza BFM TV.
 


Cel puțin 60 persoane au murit, iar multe altele au fost rănite, în urma unor serii de atentate teroriste produse în Franța, chiar în timpul meciului Franța - Germania. Președintele Francois Hollande, prezent la meci, a fost evacuat de urgență de pe stadion.  
Un martor ocular care s-a aflat pe stadion a declarat, potrivit Le Figaro, ca, la iesirea din stadion, jumatate dintre portile acestuia erau blocate. "Spectatorii strigau ca se trage, se trage!", povesteste acesta, adaugand ca un elicopter survola stadionul in acele momente.

Atacul terorist a pornit într-un restaurant cambodgian din estul Parisului, acolo unde mai mulți bărbați înarmați cu puști Kalașnikov au deschis focul, ucigând numeroase persoane.

Un martor ocular afirma ca au fost circa 20-30 de focuri de arma, in mai putin de un minut.



Alte trei explozii s-au produs în cartierul Saint-Denis, pe bulevardul Voltaire, în apropierea stadionului.

France Presse informează  într-una din salile de spectacol pariziene - Bacatlan -  unde avea loc un concert al formației Eagle of Death Metal, este în desfășurare o luare de ostatici. 
 
Conform agenției Associeted Press, aproximativ 100 de persoane sunt ținute ostatice. 

"'Atacatorul a strigat Allah Akbar"
"Nu am văzut decât niște siluete. Mai mulți bărbați au intrat și au început să tragă. Toți s-au aruncat la pământ. Am luat-o de mână pe mama mea și ne-am ascuns. Cineva din apropiere ne-a spuns că atacatorii au plecat, atunci am luat-o la fugă. Mă gândeam numai cum să scap. E un coșmar!", a declarat unul dintre cei care a reușit să fugă din sala de spectacol pentru reporterii radioului France Info.



 



 

Alte stiri din Externe

Ultima oră