Atentat al ISIS, dejucat în Macedonia de Nord

16 Feb 2019 | scris de A.V.
Atentat al ISIS, dejucat în Macedonia de Nord

Poliţia din fosta republică iugoslavă Macedonia de Nord a percheziţionat mai multe locaţii, vineri, pentru a preveni un posibil atac organizat de susţinători ai ISIS, a informat Ministerul de Interne într-un comunicat, scrie Reuters, preluată de News.ro.

Ministerul a precizat că a lansat operaţiunea după un schimb de informaţii cu "o ţară parteneră”, fără să identifice ţara.
 
Au fost confiscate obiecte şi dispozitive care ar fi putut avea legătură cu atacul, a informat ministerul, fără să ofere mai multe detalii.
 
Ambasada SUA la Skopje a emis o alertă de securitate către cetăţenii americani care călătoresc în Macedonia de Nord, avertizându-i că există "un risc ridicat de atacuri teroriste inspirate de ideologia extremistă”.
 
Majoritatea cetăţenilor din Macedonia de Nord sunt creştini ortodocşi, musulmanii reprezentând în jur de 35% din totalul populaţiei.
 
Autorităţile din fosta republică iugoslavă estimează că în jur de 130 de cetăţeni ai Macedoniei de Nord au luptat sau luptă alături de grupări teroriste în Siria şi Irak.

 

  

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră