The Wall, varianta Trump

26 Ian 2017 | scris de Cătălin Roșioru
The Wall, varianta Trump

Iată că întâi-ziditorul Americii şi-a luat job-ul în serios. Printre primele lui măsuri, după ce-a spoit serviciile, a fost ridicarea unui zid la graniţa cu Mexic-ul, care să ţină, vezi Doamne, criminalii şi dealer-ii de droguri în afara Statelor Unite.

Un zid, pe ici pe colo, de 12 metri înălţime, în care nu ştiu dacă o va zidi sau nu pe Melania.

Un zid aprig care, de fapt, nu va ţine în afară decât câţiva amărâţi care nu mai au nici după ce beau apă şi care vor să ajungă în Ţara Făgăduinţei, să poată să strângă cât de cât o brumă de bani cu care să-şi scoată familiile la liman.

Pentru criminali şi dealeri de droguri ar fi necesare ziduri la porţile din aeroporturi sau la intrările în porturile pentru vase de lux.

Dar se vede treaba că sub Prima Meşă a Americii cam bate vântul.

Zidul ăsta te duce niţel cu gândul la "Game of Thrones", iar unii ar putea spune că situaţia e puţin inversată, că aia răi sunt la sud de zid. Oare? Hai să privim şi din punctul de vedere al mexicanilor.

Dincolo de zid, la nord, e o căpetenie albă la piele, cu părul alb (spre blond), cu ochi de gheaţă, care le vrea sufletele.

"The winter is coming" şi nu se-arată la orizont niciun Juan Snow, nicio Sansita Stark, e doar un pitic, giumbuslucar şi răutăcios, care locuieşte cu chirie între urechile lui Trump.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră