Ambasada SUA la Bucureşti: Hans Klemm va rămâne în funcţie

22 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ambasada SUA la Bucureşti: Hans Klemm va rămâne în funcţie

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, nu este nevoit să plece din post. Trump a cerut ca toţi ambasadorii SUA din întreaga lume, numiţi de fostul preşedinte Barack Obama, să părăsească posturile până vineri la prânz, fără nicio perioadă de graţie.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, se află la post din septembrie 2015. În martie 2015 președintele Barack Obama și-a anunțat intenția de a-l nominaliza ambasador în România. Senatul SUA a aprobat la  22 iulie 2015 numirea lui Klemm în acest post.

"Măsura nu se aplică ambasadorului Hans Klemm, care este diplomat de carieră", a precizat sâmbătă, pentru Mediafax, Ambasada SUA la Bucureşti.

La 7 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Jack Kirby, declara că, printr-o directivă a preşedintelui Obama, ambasadorii numiţi politic trebuie să îşi părăsească posturile, măsură ce afectează aproximativ 30% dintre diplomaţi, excepţie făcând diplomaţii de carieră, precum Hans Klemm.

"Toate numirile politice ale Administraţiei Obama au primit instrucţiunea de a-şi depune demisia. Data limită a fost 7 decembrie, iar demisiile trebuie să intre în vigoare pe 20 ianuarie. (...) Este o practică obişnuită. Când eşti numit politic de această administraţie sau de oricare alta, nu ai aşteptarea de a rămnne după inaugurarea noii administraţii. Aşa funcţionează lucrurile", a spus Kirby, într-o declaraţie de presă susţinută la Washington, citată de news.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră