Restricţii pentru pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva

07 Oct 2020 | scris de A.V.
Restricţii pentru pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva se va desfășura anul acesta în condiții speciale.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât ca la sărbătorile religioase să participe doar localnicii, nu și cei din alte zone.

În preajma catedralei mitropolitane va fi delimitat de joi un perimetru special pentru cei care doresc să se închine.

Mitropolia trebuie să se asigure, de asemenea, că pelerinii nu vor putea atinge racla.

Preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a declarat că s-a renunțat deocamdată la scoaterea moaștelor în curtea catedralei: "E clar că racla cu sfintele moaște nu va mai fi scoasă cum era prevăzut inițial, pe 8 octombrie, pentru că nu se mai justifică.

Vom vedea, în funcție de fluxul de credincioși care ajung pe la racla sfintei, momentul în care o vom scoate și depune această raclă pe baldachinul din curtea catedralei, cum facem de obicei.

Deci numai când va fi un număr foarte mare de pelerini, dar nu mai târziu de data de 13 octombrie, adică dacă până atunci nu este un număr atât de mare încât să justifice acest moment, pe 13, în preziua sărbătorii, racla cel mai târziu va fi scoasă și depusă pe baldachinul amenajat aici, în curtea catedralei."

În toate spațiile publice deschise din Iași masca este obligatorie și sunt interzise grupurile mai mari de șase persoane, dacă nu sunt din aceeași familie.

Alte stiri din Credinta

Ultima oră