Părintele Necula a aplaudat sibienii reveniți la Liturghie: „Dați lecția unui bulevard în care nu se înjură, în care nu ne călcăm în picioare și în care masca nu ne pune botniță”

17 Mai 2020 | scris de A.V.
Părintele Necula a aplaudat sibienii reveniți la Liturghie: „Dați lecția unui bulevard în care nu se înjură, în care nu ne călcăm în picioare și în care masca nu ne pune botniță”

După încheierea stării de urgență cauzată de pandemia de coronavirus, prima Liturghie oficiată de preoții Catedralei Mitropolitane din Sibiu  în prezența credincioșilor reuniți în curtea lăcașului de cult, și pe trotuarele străzii Mitropoliei din Sibiu a fost încheiată cu aplauze pentru credincioși.

Și-mi îngădui să-mi închei predica așa cum am promis să-mi închei prima predică publică atunci când vă veți întoarce la Catedrală. Socotiți ceea ce voi face o sărutare de mână și transmiteți celor de acasă, soții, copii, bunici, că ei sunt în inima bisericii cum suntem și noi. Pentru onor la credincioși, permiteți-mi să-mi manifest bucuria că ați venit acasă!”, a spus părintele Constantin Necula, aplaudând credincioșii, gestul său fiind urmat de aplauzele tuturor preoților prezenți, dar și al sibienilor ce asistau la slujbă.

Preotul sibian a făcut referiri și la perioada în care slujbele au fost oficiate fără prezența credincioșilor.

„Într-o țară în care lumea iese afară să se înjure și să calce în picioare legi, Biserica, o dată în plus, vă mulțumește că dați lecția unui bulevard în care nu se înjură, în care nu ne călcăm în picioare și în care masca nu ne pune botniță și ne ajută să respirăm aerul curat la libertății. Se spune că doar ochii care nu se văd se uită. Mă bucur că măcar ne vedem ochii, ca să nu ne uităm unii pe ceilalți și să aveți convingerea fermă că la vremea aceea în care s-a slujit pentru pătimirea domnului Hristos și a Învierii, ați știut că suntem aici și în ciuda oboselii și în ciuda topelii și în ciuda înjurătorilor de jur împrejur nu am renunțat a fi preoții lui Hristos și ai poporului român. De aceea vă mulțumesc și vă îmbrățișez pentru că sunteți poporul care dă sens bisericii”, a mai spus părintele Necula.

El le-a mulțumit sibienilor că au respectat regulile și le-a cerut să primească, de la amvonul improvizat al Catedralei „Sfintei Treimi” „sărutul de mână al unui preot ortodox și al întregului corp preoțesc al Ardealului, în frunte cu Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit și continuând cu fiecare, până la cântăreț”.

 

Alte stiri din Credinta

Ultima oră