Papa Francisc merge în prima sa vizită în Africa, în noiembrie. Ce măsuri a luat Vaticanul

17 Oct 2015
Papa Francisc merge în prima sa vizită în Africa, în noiembrie. Ce măsuri a luat Vaticanul
Papa Francisc va efectua, între 25 şi 30 noiembrie, prima vizită în Africa, în Kenya, Uganda şi Republica Africană Centrală, unde va lansa un apel la dialog între creştini şi musulmani, a anunţat, sâmbătă, Vaticanul, citat de Reuters. Din raţiuni de securitate, Papa nu va sta mai mult de două zile în fiecare ţară şi va vizita numai capitalele acestor state.

Aşa cum a procedat în fiecare deplasare în străinătate, Suveranul pontif se va întâlni cu persoane din cartierele cele mai sărace.

Papa Francisc va prezida o reuniune ecumenică, va celebra o slujbă şi va transmite un mesaj la Nairobi (Kenya). În privinţa escalei la Nairobi au fost unele ezitări din cauza situaţiei din capitala Kenyei.

În Uganda, Papa are în program vizitarea unei case destinate persoanelor cu handicap de la Nalukolongo, la marginea capitalei, Kampala.

Ultima etapă a vizitei pontificale va fi la Bangui, capitala Republicii Africane Centrale, ţară care se confruntă cu violenţe între grupările înarmate musulmane de la Seleka şi miliţiile creştine anti-balaka.

Papa Francisc va merge la moscheea de la Koudoukou, unde se va întâlni cu reprezentanţi musulmani.

Alte stiri din Credinta

Ultima oră