Papa Francisc se consideră la fel de păcătos care oricare dintre noi

02 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Papa Francisc se consideră la fel de păcătos care oricare dintre noi

Papa Francisc a recunoscut deschis că nici măcar liderul Bisericii Catolice nu este ferit de păcat, o declarație surprinzătoare de la un Pontif, care la fel ca toți ceilalți dinaintea sa este considerat de credincioși drept o personalitate "infailibilă".

Teologia catolică susține însă că și Papa este un om obișnuit, iar "infailibilitatea" pontificală este mai degrabă legată de învățăturile papale cu privire la morală și la credință și nu acoperă toate aspectele vieții Suveranului Pontif.

"Sunt un păcătos, mă simt ca un păcătos și sunt sigur că sunt păcătos. Chiar și acum comit în continuare greșeli și păcate și mă spovedesc la fiecare 15 sau 20 de zile. Cred că a venit timpul pentru milostivire. Suntem cu toții păcătoși, fiecare dintre noi poartă povara păcatelor", a mărturisit Papa Francisc.

Mărturisirea Suveranului Pontif a fost făcută înainte de deschiderea de săptămâna viitoare a Jubileului, eveniment special cunoscut și drept "Anul Sfânt", care le oferă credincioșilor catolici ocazia de a face un pelerinaj și de a căuta iertarea păcatelor.

Alte stiri din Credinta

Ultima oră