O icoană salvată din flăcări, reaşezată în biserică după 80 de ani

17 Iun 2015 | scris de Cristi Severin
O icoană salvată din flăcări, reaşezată în biserică după 80 de ani
Satul Ivanishchev, din regiunea Tver, a fost, cu câteva zile în urmă,  martor al unui eveniment cu totul special: o icoană a Maicii Domnului a revenit în Biserica Adormirea Maicii Domnului după 80 de ani, conform publicaţiei ruseşti "Prihod", citată de Agenţia de ştiri “Lăcaşuri ortodoxe”.
Prin urmare, în anii '30, în timpul rebeliunii, când biserica a fost distrusă și incendiată, o credincioasă din localitate, Maria Timofeevna Tihomolova, şi fiul său, Ivan, au salvat din focul care mistuia biserica, trei icoane, și le-au ascuns într-un șopron.
În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, naziștii au incendiat aproape întreg satul, însă casa Mariei Timofeevna a scăpat. După război, două icoane au fost returnate sătenilor de către Tihomolova, dar aceasta a păstrat icoana Adormirii Maicii Domnului, timp de 40 de ani. Înainte să se mute la Domnul, aceasta a dăruit icoana rudelor sale, care au luat-o la Moscova.
După alţi 40 de ani, auzind că biserica a fost proaspăt refăcută, rudele Mariei Timofeevna au decis să returneze icoana bisericii din Ivaniscev. Aşadar, după aproximativ 80 de ani, icoana a revenit în biserică. 

Alte stiri din Credinta

Ultima oră