„Acasă, cuminți, îngrijind pe cei care trebuie să fie îngrijiți și îngrijindu-vă să nu ajungeți să vă îngrijească nimeni”

24 Mar 2020 | scris de A.A.
„Acasă, cuminți, îngrijind pe cei care trebuie să fie îngrijiți și îngrijindu-vă să nu ajungeți să vă îngrijească nimeni”

La slujba de Vecernie de duminică seara, ultima slujbă la care credincioșii ortodocși au mai putut participa în curțile bisericilor, părintele Constantin Necula, care a slujit la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, i-a îndemnat pe oameni să rămână acasă, să aibă grijă de sănătatea lor și să nu uite că pot urmări slujbele, transmise live.

Teologul sibian a făcut o analogie între Evanghelia zilei și credința care poate fi dovedită și prin rugăciune acasă.

„Nu ar fi rău să deschidem urechea bine la Evanghelia de azi. Erau două surori, Marta – mai agitată, voia neapărat să își arate credincioșia, și Maria, care pare absentă. Dar uitați-vă bine la momentul în care învie Lazăr și Marta cu mâna în șold îl întreabă pe Hristos: Unde ai umblat, că ți-ai pierdut fratele, prietenul?, în timp de Maria stătea în casă în rugăciune, și rugându-se a înțeles pentru ce a venit Hristos. Cu bucurie a participat la învierea fratelui său.

Nu confundați lucrurile. Vă rog să fiți mai mult Marii. Corabia merge la departe, mateloții vom fi de mâine dimineață la cârmă și vom pluti pe apa învolburată a vremii. Rămâneți în post și așteptați să ne întoarcem. Nu e cazul niciunei jertfelnicii doar ca să facem spectacol neapărat de ce Marte bune suntem. Creșteți-vă Maria în inimă și fiți parte integrantă a mersului înainte al Bisericii.

Vă rog să rămâneți sănătoși. Nu, nu vă rog, vă poruncesc să rămâneți sănătoși și să vă vedeți de mântuire. Și să îi ajutați și pe ceilalți să rămână sănătoși și să își vadă de mântuire. Fiți tari, inima sus, corabia merge mai departe. Acasă, cuminți, îngrijind pe cei care trebuie să fie îngrijiți și îngrijindu-vă să nu ajungeți să vă îngrijească nimeni. Să nu uitați că puteți să ne vedeți prin camerele video. O să vedeți în fiecare zi ce săvârșim la Altar și în fața Altarului. Fiți puternici și bucuroși”, a spus preotul Constantin Necula potrivit tribuna.ro

Alte stiri din Credinta

Ultima oră