Suedia este oaspetele de onoare al Bookfest 2017

10 Apr 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Suedia este oaspetele de onoare al Bookfest 2017

Suedia este oaspetele de onoare al ediţiei din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care va avea loc la Romexpo, în perioada 24-28 mai. 

„Literatura suedeză este unul dintre pilonii de forţă ai peisajului cultural actual”, a declarat Grigore Arsene, Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, organizatorul Bookfest.

Sub sloganul „Sweden: Creating Stories”, nouă oaspeți suedezi de primă mărime vor sosi la Bookfest: scriitori, ilustratori, editori și manageri culturali. Peste 20 de evenimente în programul țării invitate, cu un accent special pe educație și literatură pentru copii, egalitatea de gen, incluziunea socială și promovarea diversității.

 „Suntem foarte bucuroși că Suedia este țară invitată de onoare în acest an la Bookfest!  Le vom oferi românilor de toate vârstele gustul literaturii și societății suedeze în cadrul celor peste 20 de evenimente interactive și informative pe care le pregătim”, a declarat Excelența Sa, Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei în România.

Ficțiunea suedeză contemporană se află în topul celor mai traduse 10 literaturi ale lumii. 

Standul Suediei, în calitate de invitat de onoare al Salonului de Carte Bookfest, ediția a XII-a, va fi amplasat în Pavilionul C4, iar cele aproximativ 20 de evenimente organizate de Ambasada Suediei în România, în colaborare cu partenerii săi, vor avea loc atât la stand, cât și la spațiul de evenimente din cadrul Pavilionului C4.

 

Alte stiri din Carte

Ultima oră