La mulţi ani, Gino Iorgulescu!

15 Mai 2016 | scris de Mara Răducanu
La mulţi ani, Gino Iorgulescu!

Destinul său se confundă cu fotbalul. A început să practice acest sport de la vârsta de 7 ani, astfel încât pe bună dreptate spune că are peste 50 de ani de carieră în fotbal. Astăzi, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, împlineşte 60 de ani. Gino Iorgulescu este un om de fotbal experiementat, după ce a trecut prin toate etapele, jucător, antrenor, preşedinte de club şi chiar preşedinte-antrenor pentru o perioadă de două luni. 

Cine este Gino Iorgulescu 

Gino Iorgulescu, născut la 15 mai 1956, şi-a început cariera de fotbalist la Dunărea Giurgiu, iar în 1975 s-a transferat la Sportul Studenţesc. Cea mai mare parte a carierei de jucător a lui Iorgulescu este legată de gruparea din Regie. Doar un an, în sezonul 1976/1977, a jucat la Progresul Bucureşti, şi apoi câteva luni, înainte de retragere, a evoluat în Belgia, la Germinal Beerschot, în sezonul 1989/1990.

 “Mă simt dator să întorc fotbalului ceea ce mi-a oferit el”  

Nu se aştepta la atâtea dificultăţi în fotbalul pe care credea că-l cunoaşte.  “Întregul timp pe care-l am îl dedic fotbalului, activităţii de la Liga Profesionistă şi familiei mele. Îmi pare rău că ziua trece atât de repede şi că nu are mai multe ore. Nu mă gândeam înainte să candidez pentru funcţia de preşedinte a LPF că voi dedica fotbalului aproape toate momentele vieţii mele de astăzi,,, declara, in 2014,  Gino Iorgulescu. 

„Începutul carierei mele e undeva foarte îndepărtat. Aş spune că am peste 50 de ani de carieră în fotbal pentru că am început să practic acest sport de la 7 ani şi, treptat, a devenit toată viaţa mea. Tot destinul meu înseamnă fotbal. Când mă gândesc la vârsta aceea, când mă gândesc cât de repede a trecut totul, simt că parcă n-am fost eu. Cred şi acum că totul se desfăşoară foarte rapid şi ne dăm seama că n-am preţuit, poate, aşa cum ar fi meritat, anumite momente din viaţa noastră. Vă spun sincer că una dintre melodiile mele preferate este cea a lui Edith Piaf «Non, je ne regrette rien». Într-adevăr, nu regret nimic din ce am trăit, poate doar că nu mai sunt foarte tânăr.

Pot să spun că sunt fericit şi asta este tot ce contează

În afară de sănătate pentru mine, îmi doresc ca familia mea să fie sănătoasă şi la fel de unită. Ei sunt într-adevăr totul pentru mine, familia mea e motorul care stă la baza tuturor acţiunilor mele. Pot să spun că sunt fericit şi asta este tot ce contează. Altfel, îmi doresc ca fotbalul românesc să se schimbe în bine şi să pot spune că am contribuit şi eu la acest lucru. Cred în tineri şi am promovat întotdeauna oameni mai tineri decât mine. Şi cu mine s-a procedat la fel. Mă simt dator să întorc fotbalului ceea ce mi-a oferit el.”

Alte stiri din Calendar

Ultima oră