Mănăstirile din România, printre locurile de vizitat recomandate de Prinţul Charles

06 Aug 2020 | scris de A.V.
Mănăstirile din România, printre locurile de vizitat recomandate de Prinţul Charles

Prinţul Charles, un promotor al României în lume, promovează mănăstirile între locurile de vizitat în ţara noastră în cel mai nou material realizat de Wild Carpathia, scrie basilica.ro.

„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei”, a spus el.

În materialul video, Prinţul de Wales aminteşte de perioada dificilă şi istorică pe care o traversăm şi îi încurajează pe români să-şi petreacă vacanţele în ţară.

„Anul acesta trăim cu toţii momente de profundă schimbare, în care vieţile noastre au fost bulversate de prima pandemie majoră din istoria contemporană”.

„Acum e momentul ideal să ne redescoperim rădăcinile şi să refacem legătura cu moştenirea noastră. Sunt convins că românii care vor face astfel vor găsi nenumărate motive să se bucure şi să fie mândri de ţara lor”, a afirmat Prinţul Charles.

Anul acesta, Prinţul Charles nu a călătorit în România din cauza epidemiei cu noul coronavirus, manifestându-şi regretul pentru acest lucru.

Dar el a reamintit că România ocupă un „loc deosebit” în inima sa şi a reiterat angajamentul de a pleda pentru „importanţa protejării şi celebrării comorilor unice ale României”.

„Îi încurajez, deci, pe toţi românii să descopere bogăţiile de necrezut care se află între graniţele admirabilei voastre ţări, iar atunci când voi putea să călătoresc din nou în România va fi pentru mine o ocazie deosebită pe care o voi preţui”.

„Să ne vedem cu bine!”, şi-a încheiat mesajul Prinţul de Wales.

 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră