Închisori care au devenit hoteluri. În Slovenia turiştii dorm în celule

15 Apr 2019 | scris de I.D.
Închisori care au devenit hoteluri. În Slovenia turiştii dorm în celule Galerie foto (5)

Turiştii amatori de senzaţii tari pot alege să se cazeze în hoteluri care au fost, pe vremuri, închisori. Unele au ţinut la patina timpului, păstrând chiar şi gratiile de la uşă, în timp ce altele au devenit hoteluri extravagante de patru stele.

Hostel Celica (Ljubljana, Slovenia)

Cel mai popular hostel din Slovenia se află într-una dintre cele mai neaşteptate clădiri – o fostă închisoare militară. Turiştii care vin la Hostel Celica dorm în spatele gratiilor. Datorită unui design creativ clădirea a rămas cu 20 de celule artizanale, fiecare cu o amenajare aparte.

Renovarea acestui simbol al Ljublijanei, care s-a aflat în administrarea armatei federale a Iugoslaviei până în 1991, a durat 10 ani. Pentru acest proiect au muncit 80 de artişti.

Hostelul a fost deschis în 2003.



A fost o transformare incredibilă, de la un loc al suferinţei la un loc deschis schimburilor culturale.Fosta închisoare găzduieşte, de altfel, şi o galerie de artă care are un program cultural ce include concerte, workshop-uri, lectură şi dezbateri filosofice.

Four Seasons Istanbul (Sultanahmet Turkey)

Deținuții care au dormit pe piatră şi au mâncat apă cu păine s-ar răscoli în morminte dacă ar şti că ocupanţii de acum ai vechii Sultanahmet Prison se lăfăie în paturi king size cu cele mai fine aşternuturi.



Această închisoare în care au fost încarceraţi atrişti precum Aziy Nesin, Orhan Kemal sau disidenţi precum Mihri Belli, a devenit un hotel Four Seasons în 1996.

Hotelul luxos este un refugiu extravagant pentru cei cu bani, cu elemente care vorbesc despre istorie vizibile în lobby.

Mai multe sculpturi au rămas încrustate pe coloanele de marmură, iar actuala curte a hotelului a fost odată locul de recreere al deţinuţilor.

Alcatraz Hotel (Kaiserslautern, Germania)

Hotelul Alcatraz din Germania a fost închisoare între 1867 și 2002, dată la care a fost renovat și făcut să găzduiască 56 de camere.

Aveți posibilitatea de a dormi în camerele renovate sau într-una dintre celule, căci există trei, originale, cu bare metalice la ferestre, toalete comune și chiar un mic dejun tradițional pentru închisoare, format de pâine și gem.

De altfel, hoteluri similare, tranformate din închisori, mai sunt în Boston, Marea Britanie, Finlanda sau Olanda.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră