Bulgaria a hotărât să relaxeze condițiile impuse la intrarea turiștilor în țară după 1 mai

26 Apr 2021 | scris de Andreea Vasilescu
Bulgaria a hotărât să relaxeze condițiile impuse la intrarea turiștilor în țară după 1 mai

Bulgaria a hotărât să relaxeze condițiile impuse la intrarea turiștilor în țară după data de 1 mai. Anunțul Bulgariei s-a lăsat așteptat multă vreme și mulți dintre cei care își planificaseră vacanța de Paști în această țară se gândiseră să renunțe. Clarificările au venit abia acum de la Ministerul Sănătății din țara vecină.

În prezent, turiștii pot intra în Bulgaria doar cu un test PCR negativ. De la 1 mai, pot arăta unul din următoarele trei documente: certificatul de vaccinare emis după a doua doză, un test negativ PCR ori antigen făcut cu 72 de ore înainte, sau dovada recuperării după COVID în ultimele 6 luni.

Documentul care demonstrează recuperarea nu trebuie să provină de la o instituție medicală, ci dintr-un rezultat pozitiv al testului PCR sau antigen, explică autoritățile sanitare, potrivit stiri.tvr.ro.

Angel Kunchev, reprezentantul Inspectoratului Naţional de Sănătate: "Încercăm să introducem măsuri similare celor din țările vecine - Croația, Grecia, Turcia - și aproape identice cu cele pe care Comisia Europeană le va introduce probabil ca obligatorii în Uniunea Europeană la sfârșitul lunii mai sau iunie".

Cei cu vârste sub 18 ani pot călători în Bulgaria fără test PCR.

Măștile de protecție vor fi obligatorii în toate spațiile comune închise. Peste tot se va păstra distanțarea socială.

Pe plajă, o umbrelă nu va fi folosită decât de membrii aceleiași familii sau doar de 2 persoane.

Odată făcute aceste clarificări, ministrul Turismului din țara vecină și-a mărturisit speranța că românii vor fi, alături de bulgari, cei mai întâlniți oaspeți ai stațiunilor de pe litoral.

Ministrul Turismului din Bulgaria, Mariana Nikolova, şi-a exprimat speranţa că turiştii bulgari şi români vor fi în această vară cei mai întâlniţi oaspeţi ai staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, transmite Novinite, preluată de agerpres.ro.

"Sperăm că în această vară compatrioţii noştri vor prefera din nou staţiunile şi locurile de recreere de pe litoralul bulgar al Mării Negre, în locul vacanţelor externe", a afirmat Nikolova la deschiderea celui de-al 14 Forum turistic al Mării Negre.

”Criza de sănătate provocată de pandemia de COVID-19 a afectat semnificativ economia şi în mod special sectorul turismului. Totuşi, datorită campaniei de vaccinare, este momentul să repornim acest sector", a declarat Nikolova. Oficialul a explicat că pe plan global milioane de locuri de muncă şi afaceri depind de redresarea sectorului turismului. De asemenea, turismul este forţa care conduce prezervarea moştenirii culturale şi natura, pentru viitoarele generaţii.

"În acest scop, unele din campaniile noastre cheie de marketing au ca obiectiv ţările vecine şi pieţele noastre prioritare. Ne confruntăm cu un sezon de vară plin de provocări, dar importanţa regiunii Mării Negre pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului în Bulgaria este imensă", a afirmat ministrul Turismului.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră