Mancare si bautura pe saturate, conditiile unei vacante reusite la romani

23 Mai 2015
Mancare si bautura pe saturate, conditiile unei vacante reusite la romani
Bulgaria nu mai reprezinta o destinatie de vacanta cautata de catre romani. Preturile sunt comparabile cu cele din Grecia sau Turcia, unde atractiile turistice sunt mai spectaculoase. De ce merg romanii sa-si petreaca zilele libere in aceste trei tari? In primul rand, ii atrage regimul all-inclusive si mai putin celelalte activitati.

Tocmai de aceea si pe litoralul romanesc, in acest an, cererea pentru serviciile all inclusive a crescut de trei ori fata de anul trecut. De asemenea, s-a constatat ca si preturile au scazut usor. Astfel, un pachet mediu se vindea anul trecut cu 1.234 lei de persoana, iar acum costa numai 1.155 lei. Acesta lucru a fost posibil si datorita masurilor fiscal luate de Guvern.

“Cresterea inregistrata are cauze multiple, precum masurile fiscale adopate, cresterea numarului unitatilor hoteliere si a calitatii serviciilor oferite de acestea, precum si consolidarea produsului all inclusive in Romania, datorita promovarii efectuate de agentii si hotelieri. Totodata, cresterea
este determinata si de orientarea romanilor catre piata romaneasca, in detrimentul destinatiei Bulgaria, care incepe sa scada in preferintele turistilor nostri” a declarat Marius Usturoiu, directorul unei agentii de turism.

Mamaia ramane cea mai cautata statiune de pe Litoral, cu 56% din totalul ponderii turistilor. Acest lucru se explica prin faptul ca turistii romani apeleaza din ce in ce mai mult la selectia si plata vacantelor cu valori mai mari, in intervalele de Early Booking/Inscrieri Timpurii, cand economiile realizate devin semnificative.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră