Ministrul Transporturilor, frustrat, din cauza deciziei BMW de a construi o fabrică în Ungaria

03 Aug 2018
Ministrul Transporturilor, frustrat, din cauza deciziei BMW de a construi o fabrică în Ungaria Galerie foto (2)

Ungaria a înregistrat un adevărat succes pentru economia sa, reuşind să convingă constructorul german de automobile BMW să construiacă o fabrică la Debrecen, şi, prin urmare, să investească acolo peste un miliard de euro şi să creeze locuri de muncă - circa 1000, dar numărul lor va putea creşte - pentru cetăţeni ungari.

La Bucureşti, vestea a provocat frustrare. Cel puţin aşa declară însuşi ministrul Transporturilor, Lucian Şova. Căci, recunoaşte şi el, pe noi ne elimină din competiţie lipsa infrastructurii.

”Sigur că am motive de frustrare din acest punct de vedere. Este practic expresia a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani în România, în dezvoltarea infrastructurii de transport, care – trebuie să recunoaştem – lasă mult de dorit. Pe de altă parte, oportunitatea comercială, la un moment dat, pe care un investitor o apreciază, ţine cont de infrastructura de transport şi nu numai”, a spus Şova, la Digi 24.

După 14 luni de negocieri şi o competiţie acerbă, BMW a ales Debrecen. 

S-au luat în calcul mai mulţi factori determinanţi în alegerea definitivă: evaluarea infrastructurii, a dotărilor logistice şi a accesibilităţii forţei de muncă calificate, dar şi o reţea dezvoltată de furnizori. Acest din urmă element a fost un argument important în favoarea Ungariei, fiindcă BMW achiziţionase produse şi servicii în valoare de 1,4 miliarde de euro din Ungaria, ceea ce implică circa 90 de furnizori ungari, iar numărul acestora va creşte, scrie hirado.hu.

 

 

 

Alte stiri din Business

Ultima oră