Insolvența: a doua șansă pentru companii sau un coşmar pentru angajaţi?

21 Mai 2015
Insolvența: a doua șansă pentru companii sau un coşmar pentru angajaţi?
Circa1,7 milioane de locuri de muncă se pierd în fiecare an din cauza insolvenței. Dintre acestea, 400.000 sunt pierderi provocate de insolvențele care implică mai multe state. Miercuri, deputații europeni au aprobat reguli noi privind procedurile de insolvență pentru companiile care nu își mai pot îndeplini obligațiile financiare. Noua propunere acoperă nu doar falimentul, ci și soluții care să ajute companiile să supraviețuiască primei crize, notează site-ul Parlamentului European.

Noile reguli vor aduce la zi legislația ce data din 2000. În fiecare an, 200.000 de companii intră în insolvență, fiind afectate 1,7 milioane de locuri de muncă. Un număr de 50.000 dintre aceste companii au un caracter transfrontalier, cu 400.000 de oameni rămași fără locuri de muncă. În acest din urmă caz, creditorii și debitorii se află în state diferite, supunându-se unor jurisdicții diferite.

Elementul-cheie al noilor reguli este definirea centrului interesului principal: statul membru care va deschide procesul. De regulă, procedurile sunt lansate în statul în care se află biroul debitorului. Noile reguli mai încearcă și să împiedice exploatarea diferențelor dintre legislațiile naționale. (I.D)

 

Alte stiri din Business

Ultima oră