Impozitul forfetar ar putea fi introdus din nou, de la 1 ianuarie 2016

15 Mai 2015
Impozitul forfetar ar putea fi introdus din nou, de la 1 ianuarie 2016
Impozitul forfetar ar putea fi introdus din nou, de la 1 ianuarie 2016, a declarat, vineri, ministrul Finațelor, precizând că se va aplica doar pentru sectorul de hoteluri şi restaurante.

„A fost o discuție și despre impozitul forfetar, a fost un proiect de act normativ anul trecut care a trecut de Senat, dar a fost respins de deputați. A rămas ca până săptămâna viitoare dânșii să se uite din nou pe acest proiect de act normativ, această idee de impozit forfetar. Odată ce avem cu toții un punct de vedere comun să încercăm în Camera Deputaților, unde Codul fiscal e în dezbatere, să adăugăm aceste amendamente ca să putem aplica de la 1 ianuarie, dacă acest lucru se dorește și e benefic pentru economie”, a declarat Teodorovici. Ministrul a adăugat că așteapta propunerile operatorilor din turism referitoare la acest nou impozit.

Impozitul forfetar, introdus iniţial de guvernul Boc sub denumirea de impozit minim, a fost reluat, în 2013, de guvernul Ponta şi trimis Parlamentului.  În proiectul de Cod fiscal din vara anului trecut apărea sub titulatura impozit „specific”.


Alte stiri din Business

Ultima oră