Românii apelează la amanet şi pentru camioane şi utilaje

08 Noi 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Românii apelează la amanet şi pentru camioane şi utilaje

În ziua de astăzi, pentru a face rost de bani în mod rapid şi simplu, mulţi români apelează la instituţii financiare nebancare şi îşi amanetează bunurile pe termen scurt. Printre obiectele amanetate se află nu numai bijuterii, ci şi maşini, ambarcaţiuni şi chiar camioane şi utilaje.

Deoarece creditarea bancară este din ce în ce mai anevoiasă şi necesită multă alergătură pentru diverse documente, oamenii care au nevoie de bani în mod rapid apelează la diverse firme, care pentru 30 de zile sau chiar mai mult le oferă suma necesară, în schimbul garantării cu bunuri cum au fi autoturisme, camioane, dube, maşini de transport marfă, autotrenuri, autocare, basculante, betoniere şi numeroase tipuri de utilaje.

Pentru a apela la amanet camioane şi utilaje, este nevoie să contactezi o companie care oferă acest serviciu şi vei obţine o evaluare telefonică a obiectului pe care intenţionezi să-l laşi garanţie. Se stabileşte suma de împrumut şi comisionul aferent. Apoi, este nevoie să aduci camionul la parcul auto deţinut de firma respectivă pentru o inspecţie amănunţită, efectuată de un inspector autorizat. În cazul utilajelor, inspectorul va fi cel care se va deplasa pentru verificare. Ulterior, stabileşti de comun acord cu reprezentantul firmei de amanet camioane şi utilaje suma exactă pe care vrei s-o împrumuţi, care poate fi de maxim 75% din valoarea bunului, perioada şi comisionul, semnezi contractul şi primeşti banii pe loc.

Ce acte îţi trebuie la amanet

Dacă eşti persoană fizică, ai nevoie de buletin, talon şi cartea de identitate a vehiculului, plus cele două chei. Dacă eşti persoană juridică, pe lângă aceste acte, îţi mai trebuie certificatul de înregistrare a firmei, actul constitutiv şi ştampila unităţii.

Contractul cu o firma de amanet camioane şi utilaje se încheie pe o perioadă de 30 de zile cu opţiunea de prelungire. La expirarea acestuia, trebuie să faci plata integrală pentru recuperarea bunului sau să te prezinţi pentru a achita comisionul de prelungire a împrumutului. Poţi fi păsuit cu încă 14 zile cu acelaşi comision stabilit contractual şi fără niciun cost suplimentar. Apoi, comisionul devine calculabil la zi. Acesta este de 0,3% pe zi dar scade până la 0,15% pe zi în funcţie de sumă şi perioadă. Dacă nu poţi onora contractul, firma de amanet îţi permite accesul la autovehicul cu posibili clienţi pentru vânzare.

Poţi beneficia de serviciile unei instituţii financiare nebancare într-un timp record, cu posibilitatea de a garanta cu o gama largă de camioane, dube, vehicule de transport marfă, autotrenuri, autocare, basculante, betoniere, excavatoare, buldoexcavatoare, betoniere, macarale, stivuitoare, concasoare, pompe, buldozere, tractoare, combine, semănătoare, batoze, cositoare, grape, cultivatori, sortatoare, remorci, etc) sau cu linii de producţie.

CITIŢI ŞI:

Persoanele fizice vor putea achiziționa terenuri de maximum 150 de hectare, iar cele juridice până la 1.500

Alte stiri din Business

Ultima oră