Vede DRAGONI în loc de oameni. Suferința BIZARĂ a unei femei, subiect de bășcălie pe Facebook

02 Iun 2015
Vede DRAGONI în loc de oameni. Suferința BIZARĂ a unei femei, subiect de bășcălie pe Facebook
O femeie din Olanda a suferit de o afecțiune bizară de-a lungul vieții, care a făcut-o să vadă dragoni în loc de chipuri umane. În varsta de 52 de ani, femeia s-a prezentat la o clinica de psihiatrie in 2011, arată raportul unei echipe de cercetare anglo-olandeză din Haga.
 
"Ea putea percepe și recunoaște fețele umane dar, după câteva minute, spune că vede cum urechile se alungesc, pielea devine de reptilă și își schimbă culoarea în galben, verde, albastru, sau roșu. Astfel, toate fețe pe care le vede se transformă în capete de dragoni și nu-și mai poate recunoaște propria familie ori pe sine" scrie echipa de cercetare în jurnalul medical The Lancet.
 
Femeia suferea de prosopometamorfopsie, o tulburare psihică extrem de gravă, care face ca toate obiectele să apară distorsionate. Chiar în contextul stării sale, femeia era rar afectată de specificitatea halucinațiilor ei, învățând să se împace cu boala. 

Și mai bizar, o serie de scanari ale creierului femeii și testele de sânge n-au relevat nimic ieșit din comun, cercetătorii declarând-o clinic complet sănătoasă, fiind foarte neclar ce cauzeaza boala. După lungi teste cu medicamente revoluționare, echipa de medici a reusit in cele din urma să oprească halucinațiile femeii cu un medicament anti-demență numită rivastigmină, care sintetizează acetilcolina, un neurotransmitator implicat in procesul de invatare si memorie. 

Dar, dacă se întrerupe medicația, prosopometamorfopsia va prelua din nou controlul asupra proceselor neuronale. Cazul este intens discutat în continuare, în mediul academic, dar și pe rețelele de socializare, părerologii comentând că, la ce nenorociri a ajuns să facă omenirea, mai bine vedea dragoni în continuare.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră