Un biscuit vechi de 103 ani, de pe Titanic, vândut la o licitaţie cu 23.000 de dolari

28 Oct 2015
Un biscuit vechi de 103 ani, de pe Titanic, vândut la o licitaţie cu 23.000 de dolari
 A fost descoperit pe o barcă de salvare a pachebotului englez Titanic şi este, la ora actuală, cel mai scump biscuit din lume. Este unicul biscuit care a scăpat din naufragiul Titanicului din1912 şi a fost cumpărat, luni, de un colecţionar grec pentru suma de 23.000 de dolari, respectiv 21.000 de euro – în cadrul licitaţiilor Henry Aldridge & Son.

Astfel, a devenit biscuitul sărat cel mai preţios din lume”, potrivit lui Andrew Aldrige, adjudecător. Celebrul biscuit a fost găsit într-o trusă de prim-ajutor din dotarea unei bărci de salvare a Titanicului. El a fost conservat într-un ambalaj de James Fenwick, pasager la bordul RMS Carpathia, o navă care a captat semnalul disperat al pachebotului britanic în seara de 14 aprilie 1912.

„Este incredibil că acestă prăjitură „a supravieţuit” unui eveniment atât de dramatic, naufragiul celui mai mare pachebot din lume – care a costat cel puţin 1.500 de vieţi”, a subliniat Andrew Aldrige, în ziarul Salisbury. În timpul acestor licitaţii, o fotografie a iceberg-ului, ce a provocat a treia catastrofă maritimă din istorie din punct de vedere al numărului victimelor, făcută de steward-ul unui vas ce trecea prin apropiere, a fost vândută pentru aproximativ 29.000 de euro.

Un ofertant britanic a cumpărat „ceaşca de dragoste” ce a aparţinut capitanului vasului RMS Carpathia pentru suma de 180.000 de euro. Obiectul, ajuns la căpitan de la supravieţuitoarea Molly Brown, a devenit de atunci replica cea mai îndrăgită a Titanicului, potrivit organizatorilor.
 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră